Baleset-bűnügy

Segítségért könyörgött az intézkedésben megsérült nő, miközben hat rendőr őrizetbe vette az Örs vezér terén

Mohos MátéMohos Máté

2022. április 27. 18:25

Az esetről készült videó szerint vérfolt is maradt az intézkedés helyszínén. A rendőrség közölte: a nő ellen elfogatóparancs volt érvényben.

Már több mint ezren megosztottak a Facebookon egy videót, amin az látható, hogy április 25-én, azaz a rendőrök napján az egyenruhások bilincsben visznek el egy hangosan tiltakozó idős nőt az Örs vezér tere aluljárójából. A videó utolsó képkockáin látható, hogy vérnyomok is maradtak a helyszínen.

„Nem csináltam semmit!” – hallható a videóban, ahogy a nő kiabál. „Ne bántsanak!” – mondja, és segítségért is könyörög. A videót már nagyjából 115 ezren látták, a kommentszekcióban sokan bírálják a hatóságokat az intézkedés miatt.

Az ügyben felkerestük a rendőrség sajtóosztályát. A BRFK-tól azt szerettük volna megtudni, mik voltak az eset körülményei, illetve hogy merültek-e fel aggályok az intézkedést végző rendőrök módszerével kapcsolatban.

Válaszukban leírták: az eset április 25-én történt, este hat óra körül. A X. Kerületi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség szolgálatban lévő munkatársai intézkedtek egy 50 éves nővel szemben, 

aki ellen garázdaság miatt bírósági elfogatóparancs volt érvényben.

Szerintük azért kellett megbilincselni a nőt, mert ellenállt az intézkedésnek. A bilincselés során könnyű hámsérüléseket szenvedett – ez magyarázhatja a vérfoltot az aluljáró padlóján. A rendőrök intézkedtek az asszony orvosi ellátásáról, majd őrizetbe vették. Másnap állt bíróság elé.

Nyitókép: Facebook

#Baleset-bűnügy#vér#örs vezér tere#rendőrség#intézkedés#bilincs#sérülés#bíróság#garázdaság

Címlapról ajánljuk