Baleset-bűnügy

Videón a kötözködő társaság, amelynek egyik tagja megölt egy éppen arra járó embert

rtl.hurtl.hu

2022. április 7. 15:16

Részegen rátámadtak egy testvérpárra, azután visszatértek a lakásba, ahol előzőleg együtt italoztak.

Egy utcai kötekedés kezdeményezője megütötte a számára ismeretlen sértettet, aki hanyatt esve életveszélyesen megsérült, később elhunyt. Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott a támadóval szemben, és vádat emelt garázda társai ellen is.

A vádirat szerint a vádlottak – egy 57 éves férfi, 20 éves fia és egy 46 éves férfi rokonuk –– 2021. június 19-én, este együtt ünnepeltek egy IX. kerületi lakásban. Éjfél után az két idősebb férfi kimentek az utcára, hogy keressenek nyitva lévő szórakozóhelyet.

Az utcán ekkor szembe jött egy 4 fős társaság 2 tagja - a későbbi sértett és testvére -, akikbe az erősen ittas 57 éves férfi minden előzmény nélkül belekötött. A két inzultált személy nem akart konfliktust, ezért hátráltak, azonban a két férfi követték és kötekedően szólongatták őket, majd a társaság helyszínre érkező további 2 tagját is.

Telefonhívásra futva a helyszínre ment a 20 éves férfi, aki szintén agresszíven lépett fel, és tovább hergelte társait. A vádlottak dulakodást, lökdösődést kezdeményeztek a verekedés elől kitérni szándékozó, folyamatosan hátráló, önmagukat védő társasággal. A dulakodás során az 57 éves férfi megütötte a társaság egyik tagját,

aki az ütés hatására hátraesett, és beütötte a fejét a járda kemény, aszfaltozott felületébe, aminek következtében azonnal elvesztette az eszméletét.

Arra haladt egy mentőautó, így a társaság tagjai rögtön segítséget kértek, a mentősök értesítették a rendőrséget. A sértett olyan mértékben sérült, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére a kórházban életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség az 57 éves férfival szemben halált okozó testi sértés bűntette, társai ellen csoportos garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség arra tett indítványt vádiratában, hogy a bíróság a halált okozó testi sértéssel vádolt férfit végrehajtandó, 2 társát felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje

A felvételen az látható, amikor a dulakodást megelőzően a halál okozásával vádolt férfi kimegy az utcára, majd a fia – telefonhívásra – futva utána megy, azután pedig mind együtt visszatérnek a lépcsőházba.


Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#testi sértés#emberölés

Címlapról ajánljuk