Baleset-bűnügy

Mindent lopott, amit ért egy tanyákat fosztogató férfi

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 1. 9:14

Pénzt, ékszert, húsdarálógépet, sarokcsiszolót, telefont, fűkaszát, hidrofort, biciklit, kerítést, tűzifát, ereszt, juhot lopott a fékezhetetlen kiskunhalasi tolvaj.

Legalább tizenegy lopással gyanúsítják azt a 38 éves kiskunhalasi férfit, akit március 30-án fogtak el a helyi rendőrök, derül ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közleményéből.

A gyanúsított az elmúlt öt hónapban sorra fosztogatta a Kiskunhalas külterületén lévő tanyákat, ahonnan válogatás nélkül mindent elvitt, ami csak a keze ügyébe került. Az egyik helyről fülbevalót és húsdarálógépet, sarokcsiszolót és telefont zsákmányolt, egy másik tanyáról fűkaszát, hidrofort lopott el. Volt olyan tanya, ahol a gazda éppen a házban aludt, amikor a gyanúsított beosont, és az ágy melletti szekrényből ellopott egy lemezkazettát, a benne lévő több százezer forinttal együtt.

Az egyik telken lebontotta a baromfiudvar kerítését, és elvitte az öt méternyi horganyzott trapézlemezt. De nem csak azt, hanem körülbelül egy köbméternyi, felhasogatott tűzifát is ellopott. Egy másik tanyáról egy juhot vitt magával, a következő helyszínen pedig a hatméteres ereszcsatornát szerelte le.

A férfi ezeken kívül két kerékpárt is ellopott boltok elől, valamint feltört egy furgont is. A kiskunhalasi nyomozók kihallgatása után őrizetbe vették B. Istvánt, és a helyi ügyészségen indítványozták előzetes letartóztatást. 

Nyitókép: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság/police.hu

#Baleset-bűnügy#rendőrség#bács-kiskun megye#tolvaj#tanyavilág

Címlapról ajánljuk