Baleset-bűnügy

Kamion gázolta halálra a Közút munkatársát, megszólalt az egyik mentős

rtl.hurtl.hu

2022. március 28. 9:28

Önként jelentkezett a Magyar Közútnál.

Az Országos Mentőszolgálat mentőtechnikusa, Böősi Zoltán is ott volt az M1-es autópályán tavaly októberben, amikor a Magyar Közút  lébényi munkatársát halálra gázolta munkavégzés közben egy kamionos. A Magyar Közút Instagram-oldalára feltöltött videó szerint a megrendült mentős önként jelentkezett náluk és videóbant üzen a közlekedőknek, arra kérve őket, hogyha közutas autót látnak, lassítsanak és tartsák be a szabályokat.

Láttam azt, hogy milyen pusztítást tud végezni egy kamion vagy akár egy személyautó is, hogyha nekiütközik egy másik autónak

– fogalmaz a mentőtechnikus.

A Magyar Közút szerint az életmentő kérése különösen aktuális, ugyanis a kedvező időjárással együtt ismét egyre több helyszínen láthatnak hozzá a szakemberek a közúti munkálatokhoz.

A tragédia előtt a Magyar Közút munkatársai terelést építettek ki Lébénynél. A kamionos a figyelmeztető jelzések ellenére csapódott a járművükbe, ami felborult és maga alá gyűrte a 46 éves áldozatot. Két kollégája könnyebben, a bolgár sofőr súlyosan megsérült. Az RTL Híradó helyszíni riportját itt nézheti meg:

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#m1-es autópálya#magyar közút#országos mentőszolgálat

Címlapról ajánljuk