Baleset-bűnügy

Ámokfutó teve ölt meg két embert Amerikában

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. március 12. 12:17

A teve egy Tennessee állambeli farmról szökött meg, végzett két farmerrel, majd a kiérkező rendőrökre is rátámadt, akik végül lelőtték.

Két ember meghalt csütörtök délután, miután egy Tennessee állambeli farmon egy teve kiszökött a karámból és megtámadta őket, írja az ABC News az Obion megyei seriff közleményére hivatkozva.

A rendőrség azután szállt ki az obioni Shirley Farmshoz, hogy segélyhívást kaptak, ami szerint egy elszabadult teve emberekre támadt.


A kiérkező rendőrök és mentők két eszméletlen férfit találtak a helyszínen, és épp megkezdték volna az elsősegélynyújtást, amikor a teve a rendőrök autójára is rátámadt. A megvadult teve ezután a rendőrök felé fordult, akik épp a mentősöknek akartak segíteni a két súlyos sérült mentőautóba rakásánál.

A rendőrök ekkor döntöttek úgy, hogy a helyszínen lévők biztonsága érdekében végeznek az állattal.

A teve által megtámadott férfiak – a 42 éves Bobby Matheny és a 67 éves Tommy Gunn – életét nem sikerült megmenteni, a helyszínen belehaltak sérüléseikbe.

Az egyelőre nem világos, hogyan sikerült a tevének kiszabadulnia, mi váltotta ki a támadást, és milyen sérüléseket szenvedtek a férfiak. A The Charlotte Observer tudósítása szerint a farmon a Shirley's Pumpkin Barn nevű magánállatkert, állatsimogató található, ahol egyéb állatok mellett legalább két dromedárt is tartottak.

Az ABC News szerint nem ez volt az első tevékhez fűződő baleset az Egyesült Államokban: 2018-ban hat gyermek és egy felnőtt sérült meg, amikor egy teve elszabadult egy pittsburghi cirkuszban. 2015-ben pedig két embert tapostak halálra tevék egy texasi farmon. 

Nyitókép: Shirley's Pumpkin Barn/Facebook

#Baleset-bűnügy#Külföld#egyesült államok#teve#tennessee

Címlapról ajánljuk