Baleset-bűnügy

Videón egy tapolcai férfi örjöngése, aki kábeleket szaggatott egy villanyoszlopon és ráugrott egy rendőrautóra

rtl.hurtl.hu

2022. március 11. 15:04

Nincs magyarázat a férfi rejtélyes ámokfutására.

Garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt a vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 35 éves férfival szemben. Az elkövető 2020 augusztusában több mint tíz percen át verte és szagatta a villanyoszlopra szerelt hírközlési kábeleket, majd a kiérkező rendőrautónak is nekitámadt Tapolcán.

Arról nem ír a vádirat, hogy miért kezdett tombolásba a férfi, aki azon az augusztusi délutánon felmászott egy utcai kereszteződésben álló villanyoszlopra, majd a hírközlési kábeleket széthúzkodta és leszakította, miközben hangosan kiabált.

A rongálás következtében a kábelek szigetelése, kötődoboza megsérült, mellyel az üzemeltető gazdasági társaság több mint 400 ezer forint kárt szenvedett.

A vádlott viselkedése miatt a rendőrök a helyszínre érkeztek, ám amikor a szolgálati jármű az utcába hajtott és megállt,

a férfi a rendőrautó felé futott, majd ráugrott az elejére. A vádlott a motorháztetőn azonban elveszítette az egyensúlyát, és fejjel a szélvédőre esett, amely ennek következtében betörött.

A gépkocsiban 100 ezer forintos kár keletkezett. Az ügyészség fogházbüntetés kiszabására és a férfi közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett indítványt.

 

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#tapolca#ámokfutás

Címlapról ajánljuk