Baleset-bűnügy

Lekapcsolták az ilki stricit

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 17. 5:17

R. Ferenc Bécsben és Vásárosnaményban is üzemeltetett bordélyházakat, emberkereskedelem miatt emelhetnek vádat ellene.

Elfogták, majd őrizetbe vették azt a 43 éves ilki lakost, aki prostitúcióra kényszerített fiatal nőket, derül ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtök reggeli híréből. R. Ferenccel szemben „kizsákmányolás céljából erőszakkal vagy fenyegetéssel illetve megtévesztéssel elkövetett emberkereskedelem” gyanújával nyomoz a KR NNI emberkereskedelem elleni osztálya.

A  nyomozók egy konkrét ügyet felgöngyölítve jutottak el R. Ferencig. A nyomozás adatai szerint a férfi 2014 szeptemberében Bécsbe, az általa irányított egyik bordélyházba egy rossz anyagi körülmények között élő, kiszolgáltatott helyzetű nőt vitt, hogy ott prostituáltként dolgoztassa. A férfi azt ígérte, hogy a nő megtarthatja napi bevételének felét.

Az áldozat 2014 szeptembere és 2020 márciusa között – a bécsi bordélyházak koronavírus miatti bezárásáig – dolgozott a férfinak, aki minden pénzét elvette. Ha a futtatott lány nem tartotta be a számára meghatározott magatartási szabályokat, volt, hogy meg is verte. A nőtől elvárta, hogy a hét minden napján dolgozzon, így napi szinten 3-400 eurót vett el tőle, amit aztán a strici magára költött.

Fotó: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 

A férfit 2022. február 16-án Vásárosnaményban fogták el. A házban rajta kívül még öt nő tartózkodott, közülük négy neki dolgozó prostituált volt. Ők is az ügy sértetjeinek számítanak, tanúként hallgatta ki őket a rendőrség.  

Az vásárosnaményi bordélyban tartott házkutatás során a rendőrök prostitúciós tevékenységgel összefüggő feljegyzéseket, a prostitúciós munkavégzés önkéntességét igazoló, kézzel írt sértetti nyilatkozatokat, mobiltelefonokat, SIM kártyákat és több millió forint készpénzt találtak.


A 43 éves ilki férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását a felügyelő ügyészségnél. Nem kizárt, hogy a nyomozás előrehaladtával további gyanúsítások várhatók, zárul a KR NNI közleménye.

Nyitókép: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda/police.hu

#Baleset-bűnügy#prostitúció#elfogás#bécs#vásárosnamény#bordély

Címlapról ajánljuk