Baleset-bűnügy

Átadják a német hatóságoknak a Budapesten elfogott kokainbárót

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 28. 13:43

Alig több, mint egy hetet fog hazánkban tölteni a német kokainkereskedő.

A Fővárosi Törvényszék elrendelte annak a német állampolgárnak az átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását, akivel szemben a Hamburgi Bíróság bocsátott ki európai elfogatóparancsot kábítószer-kereskedelem miatt, írja az MTI.

Ahogy korábban írtunk róla, a férfi társaival egy bűnszervezetet hozott létre azért, hogy Dél-Amerikából kokaint tartalmazó konténereket szállítsanak vízi úton Németországba.

A N. A H. monogramú férfi később megszökött a hatóságok elől. A német rendőrök ENFAST hálózaton (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keresztül keresték meg a Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályát. A német kollégák kérték, hogy a magyar fejvadászok segítsenek a férfi felkutatásában és elfogásában.

A Fővárosi Törvényszék megállapította: a német igazságügyi hatóság által kibocsátott európai elfogatóparancs végrehajtásának feltételei fennállnak. A pénteki tárgyaláson a férfi hozzájárult az egyszerűsített átadásához és „kérte a specialitás szabályainak alkalmazását”.

Ennek értelmében átadása esetén az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeken kívül nem indítható és nem folytatható vele szemben egyéb büntetőeljárás.

A bíróság ezek alapján elrendelte a férfi átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását, amelynek legkésőbbi időpontja 2022. február 7-e. Ha addig nem veszik át a férfit, szabadlábra kell helyezni őt.

Nyitókép: Terrorelhárítási Központ

#Baleset-bűnügy#németország#drogbáró#kiadatás#hatóság#tek

Címlapról ajánljuk