Baleset-bűnügy

Budapesten bujkáló német drogbárót fogott a TEK

rtl.hurtl.hu

2022. január 27. 9:16

A német rendőrség jelzése alapján találták meg egy Múzeum körúti társasházban a férfit, akinek köze lehetett 16 tonna kokain csempészéséhez.

A rendőrség Életvédelmi és Célkörözés Főosztálya a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységével szerda délután Budapesten, a Múzeum körúton egy lakóházban elfogták N. A. H. német állampolgárt – írja a police.hu.    

N. A. H-t a német hatóságok azzal gyanúsítják, hogy annak a bűnszervezetnek volt a tagja, amely tonnaszámra hozta a kokaint Dél-Amerikából Németországba. A kokaint konténerhajókon csempészték be. Nevét összefüggésbe hozták Európa eddigi egyik legnagyobb drogfogásával is. A német rendőrség tavaly február 12-én 16 tonna kokaint foglalt le a hamburgi kikötőben.

N. A H. azonban megszökött a hatóságok elől. A német rendőrök ENFAST hálózaton (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keresztül keresték meg a Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályát, mert információval rendelkeztek arról, hogy N.A.H. Magyarországon bujkál. A német kollégák kérték, hogy a magyar fejvadászok segítsenek a férfi felkutatásában és elfogásában.

A magyar célkörözési egység a férfi nyomára akadt és azt is megtalálták, hogy él. Mivel a férfit különösen veszélyes és fegyveres személyként tartották számon a német rendőrök, ezért elfogásához a nyomozók a TEK segítségét kérték. N. A H. kiadatásáról a későbbiekben döntenek a magyar hatóságok.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#drogbáró#német#tek#kommandósok#kokain#múzeum körút

Címlapról ajánljuk