Baleset-bűnügy

Több száz millió forint értékű kokaint, ketamint és marihuánát foglalt le a rendőrség

rtl.hurtl.hu

2022. január 27. 8:26

Az apa-fia párosnál összesen 55 kilogramm kábítószert találtak.

A Nógrád megyei rendőrök több mint ötven kiló drogot foglaltak le egy 52 éves férfi és 19 éves fia házában Szurdokpüspökiben, kedden – írja a police.hu

A pásztói rendőrök tavaly augusztus óta nyomoztak kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt, mert olyan információkkal rendelkeztek, hogy az idősebb férfi és fia a településen és annak környékén kábítószert árul. A felderítés megerősítette az információkat, ezért a rendőrök házkutatást tartottak. 

A pincében és padláson lévő zsákokban több mint 55 kg különböző fajtájú és különböző módon tárolt kábítószert találtak. 

44 013 gramm marihuánát, 8 389 gramm kokaint, továbbá 2 786 gramm ketamint foglaltak le. 

A nyomozók az ingatlanban további kábítószer fogyasztásához és  kereskedelemhez szükséges eszközöket, növényi őrlőt, mérleget, valamint fóliázó készüléket is találtak, amelyeket szintén lefoglaltak.

Az 52 éves szurdokpüspöki férfit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, a 19 éves fiát kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Mindkét férfit őrizetbe vették, és az apánál kezdeményezték a letartóztatást. 

A bűncselekmény elkövetéséből származó vagyon elvonása érdekében a gyanúsítottaktól a rendőrök több millió forint értékben gépkocsikat, motorkerékpárt, egyéb vagyontárgyakat, valamint készpénzt foglaltak le.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#drog#kokain#marihuána#ketamin#szurdokpüspöki#nógrád megye

Címlapról ajánljuk