Baleset-bűnügy

Halálra késelte nagymamája a gondjaira bízott ötéves kisfiút

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 27. 19:05

A Coventryben történt gyerekgyilkosság 49 éves gyanúsítottja valószínűleg nem volt beszámítható állapotban, a nőt elmeorvosi vizsgálatnak vetik majd alá.

Gyerekgyilkosság sokkolta Coventry lakóit: holtan találtak egy kisfiút otthonában. A helyi rendőrség csütörtökön azt közölte, hogy az ötéves David-Mario Lazart halálra késelte az a 49 éves nő, akinek a gondjaira volt bízva.

Az ötéves gyermekhez nem sokkal kedd este 18 óra előtt érkeztek ki a rendőrök és mentők, de nem tudták megmenteni az életét. A kisfiút a helyszínen halottnak nyilvánították, a későbbi boncolás pedig megerősítette, hogy szúrt seb okozta halálát.

A Mario meggyilkolásának gyanújával letartóztatott nőt az elmebetegségről szóló törvény alapján elkülönítették. A rendőrség annyit közölt, hogy a gyanúsítottat jól ismeri a család. Brit bulvárlapok értesülései szerint a gyermek nagymamájáról van szó, a The Sun és a Daily Mail is fotókat közölt, amiken a kisfiú az idősebb hozzátartozójával látható.

A család házát a rendőrség lezárta, a helyszínelés még tart.

Ronan Tyrer Coventry-i rendőrség főfelügyelője azt közölte, hogy a közösséget megdöbbentette és elszomorította a fiatal fiú halála, de arra kérik az embereket, hogy kerüljék a spekulációkat, és az olyan bejegyzések megosztását, amelyek végső soron csak tovább fokozhatják a család fájdalmát.

Nyitókép: Coventry Police/Facebook

#Baleset-bűnügy#Külföld#egyesült királyság#coventry#gyerekgyilkosság

Címlapról ajánljuk