Baleset-bűnügy

Elfogták a rendőrök az embercsempészt, aki rálőtt az osztrák határőrökre

rtl.hurtl.hu

2022. január 19. 8:47

Körmenden, egy magyar rendszámú autóban találták meg a rendőrök a 25 éves moldáv embercsempészt.

A Vas megyei rendőrök két napon belül elfogták azt az embercsempészt, aki hétfőn, Szentpéterfa közelében rálőtt az osztrák határőrökre, majd elmenekült – írja a police.hu. A közeli Körmenden, szerdán hajnalban találták meg egy magyar rendszámú autóban.

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, az ausztriai Eberaunál egy ellenőrzésen egy Magyarország felől érkező kisbusz nem állt meg, egyik osztrák határőrnek el is kellett ugrania előle. Az osztrák Heute.at cikke szerint a buszban 12 menekült volt, akik szétszéledtek. A határőrök az egyik embercsempészt, egy moldáv férfit elfogtak. A másik csempész magyar területre szökött, menekülés közben pedig az osztrák határőrök irányába lőtt. 

Az osztrák hatóságok jelzésére a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ hétfőn, a reggeli órákban nagy erőkkel vonult Szentpéterfa környékére, hogy elfogják a férfit. de nem találták. 

A Körmendi Rendőrkapitányság járőrei szerdán, a hajnali órákban megállítottak a városban egy magyar rendszámú autót, amelyben hárman ültek. A körmendi rendőrök a jármű egyik utasában a keresett férfit azonosították. Megállapították, hogy a 25 éves moldáv férfi gyanúsítható a hétfői lövöldözéssel. A három moldáv férfit előállították, a velük kapcsolatos intézkedések folyamatban vannak.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#embercsempész#rálőtt#osztrák#határőr#tek#rendőrség

Címlapról ajánljuk