Baleset-bűnügy

Allergiás rohamba halhatott bele egy hétéves kisfiú, miután mogyorós tortát evett az iskolában

rtl.hurtl.hu

2022. január 19. 15:05

A szülei autójában lett rosszul, a mentők egy benzinkútnál küzdöttek az életéért.

Meghalt egy hétéves kisfiú egy benzinkúton, aki allergiás rohamot kaphatott – értesült az RTL Híradó. Úgy tudni, előzőleg a gyerek iskolájában egy szülinapot ünnepeltek. Az ünnepelt mogyorós tortát hozott, amibe a kisfiú is beleevett. Információink szerint már a helyszínen rosszul lett, hányni kezdett. A szülőket ekkor az iskolához hívták, akik autójukkal elindultak orvoshoz a gyerekkel.

Azonban alig 800 méter megtétele után meg kellett állniuk egy benzinkútnál, mert a fiú már annyira rosszul volt, hogy levegőt sem kapott. Ekkor érkeztek meg a benzinkúthoz a mentők.

A helyszínre riasztott mentőegységek hosszasan küzdöttek a gyermek életéért, sajnos sikertelenül. A halál okát szakértői vizsgálat tisztázhatja

– közölte érdeklődésünkre az Országos Mentőszolgálat.

A Híradó megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: egy hétéves kisfiú rosszul lett, majd meghalt 2022. január 18-án délután Budapest IV. kerületében. „Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen foglakozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A körülmények tisztázása a nyomozás feladata. Az üggyel kapcsolatban további részleteket nem kívánunk adni” – fogalmaztak.

A mogyoróallergia az egyik legveszélyesebb és legelterjedtebb ételallergia, és a kisfiú által fogyasztott tortában értesülésünk szerint volt mogyoróféleség is, Póta György gyerekorvost kérdeztük a gyerekekre veszélyes ételallergiákról. A szakember szerint előfordul, de nagyon ritka, hogy hétéves korban derüljön csak ki az allergia, vagyis az, hogy addig ne találkozzon ezzel az allergénnel a szervezet. Minél később találkozik vele a test, annál hevesebb reakciókat válthat ki.

„A leghevesebb reakció az a gégeödéma, ami fulladásos halálhoz vezethet, amennyiben időben nem kapja meg az illető a szükséges injekciót” – mondta a gyerekorvos.

A Híradó tudósítását ide kattintva nézhetik meg.

#Baleset-bűnügy#ételallergia#gyerek#halál#benzinkút#mogyoró

Címlapról ajánljuk