Baleset-bűnügy

Lövöldözéssel megspékelt autós üldözés miatt emeltek vádat

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 17. 9:09

Az autós üldözés úgy ért véget, hogy a vádlottak villanyoszlopnak ütköztek, a megtámadott pedig az árokba borult. 

Egy gázpisztollyal, egy dupla csövű puskával, és egy egyméteres vascsővel kívánt rendezni egy közlekedési vitát egy borsodi testvérpár. 2020 májusában vitába keveredtek egy férfival, majd másnap telefonos trágárkodással élezték tovább a konfliktust. Ezután következett a tettlegesség, aminek ügyében a Miskolci Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt most vádat.

A 35 és 23 éves testvérpár a sértett házához hajtott egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistelepülésen. Itt az idősebbik testvér az utcára kimenő férfira lőtt a gázpisztollyal, majd a gumilövedékes puskával is dörrentett párat. Nyomatékosításnak felé dobta a vascsövet is.

Eközben a testvére sem tétlenkedett: ő a gázpisztollyal lődözött, míg másik kezében kést tartott. Azzal fenyegette a férfit, hogy meg fogja ölni. Miután eldördült nagyjából tíz lövés, a sértett hozzátartozói is megjelentek a helyszínen. Ekkor a gyanúsítottak elhajtottak a helyszínről.

A megtámadott férfi ezt nem hagyta annyiban: ő is autóba ült, és üldözőbe vette őket.

Az autós üldözés hamarosan véget ért: a vádlottak villanyoszlopnak ütköztek, a megtámadott pedig az árokba borult. Ekkor újból előkerült a puska és a pisztoly, amit azonban eldobtak az elkövetők, amikor meglátták a kiérkező rendőröket.

Az ügyészség pénzbüntetést indítványozott az elkövetők ellen, sőt a fegyvereket is (de még a vascsövet is) elkobozná tőlük.

Nyitókép: tookapic / Pixabay

#Baleset-bűnügy#borsod#autós üldözés#lövöldözés#ügyészség#vita#vascső

Címlapról ajánljuk