Baleset-bűnügy

Szívességből segített volna öngyilkosságot elkövetni egy kiskorú lánynak egy negyvenes férfi

rtl.hurtl.hu

2022. január 17. 10:51

Erős gyógyszereket adott, megvárta, míg a lány elkábul tőlük, majd sorsára hagyta egy erdőben.

Vádat emeltek azzal a negyvenes férfival szemben, aki segédkezett egy kiskorú lány öngyilkossági kísérletében. A csömöri lánnyal az interneten ismerkedett meg, a sértett itt árulta el neki, hogy az öngyilkosságot fontolgatja.

A férfi ahelyett, hogy eltérítette volna ettől, inkább javasolt neki pár módszert: konkrétan azt, hogy megfojtja, vagy hogy segít neki erős nyugtatókat szerezni, hogy azzal adagolja túl magát. A lány ez utóbbi opciót választotta.

Végül a X. kerületi terebesi erdőben találkoztak 2019 novemberében, ahol a férfi több vényköteles, erős altatót adott a lánynak. Ezután megvárta, míg az szédülni és remegni kezd, valamint elveszti az eszméletét. Ez után magára hagyta őt a hideg erdőben.

A lány azonban nem halt meg: pár órán belül felébredt, és egy közeli bevásárlóközponthoz botorkált. Itt hívtak neki mentőt.

Az ügyészség szerint csak a szerencsén múlott, hogy a lány nyelve nem csúszott hátra, amíg eszméletlen volt: ebben az esetben valószínűleg meghalt volna. A Gödöllői Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek segítséget nyújtva elkövetett öngyilkosságban közreműködés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

#Baleset-bűnügy#öngyilkosság#ügyészség#segítség#nyugtató#erdő

Címlapról ajánljuk