Baleset-bűnügy

Büntetőfékezés miatt történt baleset az M7-esen, a sofőr elmenekült

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 14. 19:12

A büntetőfékezés miatt két autó ütközött össze, a péntek délutáni baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autópályán.

 

Büntetőfékezés miatt történt baleset, és emiatt alakult ki több kilométeres torlódás péntek délután az M7-es autópályán, tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t. A baleset Tárnoknál, az autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 23-as kilométernél történt.

A történtekben négy autó volt érintett: az első volt, amelyik büntetőfékezéssel lassításra kényszerítette a mögötte haladót, és a szintén fékező harmadikba rohant bele a negyedik érintett. A büntetőfékező sofőr elhagyta a helyszínt, mondta Szabó Bettina, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályának sajtóügyeletese az rtl.hu érdeklődésére. A két karambolos autóban ülők közül szerencsére nem sérült meg senki.

A baleset pontos körülményeinek tisztázása még zajlik. 

A balesetet okozó sofőrt közúti veszélyeztetés miatt keresi a rendőrség. 

A baleseti helyszínelés csaknem három órán át tartott, a rendőrség fél hét körül oldotta fel az útzárat. A kocsisor a péntek délutáni csúcs miatt még estefelé is 10 kilométeres volt.

Büntetőfékezések hete

A Magyar Közút egy szerdai instagramos videóban egy hasonló, balesettel végződő büntetőfékezéses esetről számolt be: az M1-M7-es autópályák közös, bevezető szakaszán egy közveszélyes autós miatt négy autó karambolozott.

Két másik esetet fedélzeti kamera rögzített: egy kisteherautón bosszút álló sofőr hajszál híján balesetet okozott az M5-ösön, január 11-én pedig egy kamion szabálytalan előzését torolta meg egy autós az M1-esen.

Az autósok többsége jobbnak gondolja magát az átlagnál, és vannak, akik hajlamosak nekiállni tanítani, leckéztetni a többieket, mondta Zerkovitz Dávid, közlekedés-pszichológus az RTL Fókusznak a szerdai esettel kapcsolatban:

#Baleset-bűnügy#büntetőfékezés#közúti veszélyeztetés#rendőrség#autópálya

Címlapról ajánljuk