Baleset-bűnügy

Összeverte a vevőt, mert sértegette az eladónőt a trafikban

rtl.hurtl.hu

2022. január 13. 8:53

Biztonsági kamera rögzítette a brutális elégtételt.

Garázdasággal vádol az ügyészség egy tatabányai férfit, aki összevert egy vevőt a dohányboltban, mert szerinte tiszteletlenül viselkedett az eladópultban álló nővel szemben.

A vádirat szerint a férfi 2021. augusztus 13-án egy tatabányai dohányboltban sorban állt. Előtte a vevő az eladóval szóváltásba került, mert az eladó többszöri felszólítása ellenére a dohánybolt bejárata előtt alkoholt ivott, ami tilos.

A vitázó férfi a szóváltás során közölte a nővel, hogy a „pulton fogja őt kihúzni”, amit a sorban álló elkövető meghallott.

Az elkövető ezután odament a férfihoz, és ököllel arcon ütötte. A férfi a polcnak esett, így több terméket levert a polcról. Mikor a padlóra zuhant, a támadó férfi ököllel ötször megütötte a fejét és a felsőtestét, de nem okozott sérülést. Miután talpra állt, az elkövetőt még kétszer meglökte, és a nyakát is megütötte. Az eseményeket a trafik biztonsági kamerája is rögzítette – a videót az ügyészség nyilvánosságra hozta, ezen a linken megtekinthető.

Az ügyészség szerint az elkövető kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, ami alkalmas volt arra, hogy a dohányboltban tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A vádhatóság felfüggesztett fogházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását javasolja.

Nyitókép: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

#Baleset-bűnügy#trafik#verekedés

Címlapról ajánljuk