Baleset-bűnügy

Feltörték egy pécsi egyházi gimnázium elektronikus naplóját

rtl.hurtl.hu

2022. január 4. 15:38

Több ezer érdemjegyet írt be az elkövető naplóba, majd érdesítette az iskolát. A rendőrség nyomozást indított.

A Pécsi Újság.hu értesülései szerint feltörték az egyik pécsi, belvárosi elit iskola elektronikus naplóját. Az MTI úgy tudja, hogy a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában történt az eset. A rendőrség megerősítette, hogy nyomozás zajlik az ügyben.

A támadás a lap információi szerint néhány nappal ezelőtt történt. Az iskola vezetése az elkövetőtől értesült a visszaélésről, aki egy e-mailben vette fel a kapcsolatot az intézménnyel. A gimnázium vezetője feljelentést tett.

Az iskolában elkezdték a nem valós érdemjegyek kiszűrését. Az elektronikus napló nem érhető el a szülők és a diákok számára.

A rendőrség a lapnak és az MTI-nek is megerősítette a nyomozás indítását. A Pécsi Rendőrkapitányság információs rendszer vagy adat megsértése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Nyitókép: Illusztráció - A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) bejelentkezési oldala egy táblagépen a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolában 2020. március 19-én. Fotó: MTI/Varga György

#Baleset-bűnügy#elektronikus napló#pécs#gimnázium#feltörték#rendőrség#érdemjegy#egyházi iskola

Címlapról ajánljuk