Baleset-bűnügy

Szlovákiai bűnbanda lopta meg Varga Juditékat kempingezés közben

rtl.hurtl.hu

2022. január 3. 10:56

 Az elkövetők beismerték tettüket, amit 2020 nyarán követtek el egy szigetközi kempingben.

Varga Judit igazságügyi miniszter 2020 júliusában családjával táborozós kenutúrára indult a Szigetközben. Egy ásványrárói kempingben egy fa közelében verték fel a sátrukat, amelyből – míg a család kenuzni volt – értékek tűntek el. A Telex értesülései szerint egy öttagú szlovákiai banda zavarta meg a miniszter és családja pihenését. Az elkövetők később tizenöt vádpontban 21 hasonló bűncselekménnyel kerültek bíróság elé, nemrégiben el is ítélték őket.

A lap szerint a rendőrségi nyomozás nagy erőkkel indult meg, és alig egy hét múlva elkapták az elkövetőket. Kiderült, hogy Győr-Moson-Sopron megyében, 2020 júliusában elszaporodtak a kempingek, vendégházak, panziók vendégei sérelmére elkövetett lopások. A bejelentők legtöbb esetben arról számoltak be, hogy a sátrakból vagy a leállított, nyitott lakókocsikból, valamint az apartmanokba besurranva loptak el tőlük ismeretlenek különböző értékeket.

Az elkövetőkön  2020. augusztus 6-án éjjel, a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúlon ütöttek rajta a rendőrök, miután egy magyar házaspár lakóautójából sportcipőt és némi készpénzt loptak.

A vádemelés után a Mosonmagyaróvári Járásbíróság 2021. július 5-én előkészítő ülést tartott az ügyben, ahol az elkövetők beismerték a bűncselekmények elkövetését és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Négyüket a bíróság 3 év 4 hónap szabadságvesztésre, 5 év kiutasításra és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Ötödik társukat pedig 3 év szabadságvesztésre, 5 év kiutasításra és 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Nyitókép: Varga Judit / Facebook

#Baleset-bűnügy#varga judit#ásványráró#kempingezés

Címlapról ajánljuk