Baleset-bűnügy

Meghalt Babicsek Bernát, zenész, a Barátok közt és a Szeress most színésze

rtl.hurtl.hu

2022. január 2. 8:25

A 42 éves színész valószínűleg füstmérgezés miatt halt meg, amikor kigyulladt solymári háza.

42 évesen meghalt Babicsek Bernát színész, zenész, ő az újév napján történt solymári lakástűz áldozata. Borzasztó, felfoghatatlan tragédia történt – írta Facebook-oldalán a Paddy and the Rats zenekar. 

Arra kérték tisztelőit, rajongóit, hogy gyújtsanak érte egy gyertyát és imádkozzanak a családjáért, hogy átvészeljék ezt a feldolgozhatatlan helyzetet.

Babicsek Bernát 2003 és 2005 között az RTL Klub Szeres most romantikus sorozatában játszotta a főszereplő Gábort. A Barátok köztben pedig több részben is visszatért, Márk szerepében 2010-ben és 2018-ban. Később szerepelt Jóban Rosszban című sorozatban és számos zenés produkció közreműködője is volt. Tangóharmonikán játszott, 2006-ban lemeze is megjelent. 

Ahogy arról szombaton beszámoltunk, holttestet találtak a tűzoltók Solymáron, egy korábban kigyulladt házban. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerint délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a Pest megyei Solymár Hutweide településrészén, a Cserje utcában volt lakástűz. A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt az épületbe, ahol egy korábbi tűz nyomai voltak.

Babicsek Bernát december 31-én még a Centrál Színházban lépett fel Pokorny Lia társaságában. 

Bernát! Nekem Te addig élsz, amíg világ a világ! Velem leszel akkor is a színpadon, amikor látszólag nem vagy ott. Te a részem, a kollégám, a barátom vagy - nem hagyhatsz csak úgy itt. Nem vagyok hajlandó ezt tudomásul venni. Ezért megyünk tovább - Veled. 

– búcsúzott tőle Pokorny Lia.

 

 

Nyitókép: Babicsek Bernát, művésznevén Bernie Bellamy harmonikás a Paddy and the Rats együttes koncertjén a soproni Volt fesztivál első napján, 2014. július 2-án este. Fotó: MTI / Nyikos Péter

#Baleset-bűnügy#babicsek bernát#solymár#lakástűz#színész#baratok közt#szeress most

Címlapról ajánljuk