Baleset-bűnügy

A nyakát szorítva nyomott a korlátnak egy ötödikest az iskolaőr

rtl.hurtl.hu

2021. december 27. 15:49

„Ha nem leszel csendben, te kis taknyos, akkor úgy felpofozlak, hogy a kerítésig elszállsz” – így próbálta nevelni a diákot.

Egy iskolaőr a nyakánál fogva ráncigált egy általános iskolás fiút májusban egy sármelléki iskolában. A tanuló nyakán bőrpír keletkezett, és nyolc napon belül gyógyuló zúzódást szenvedett. A Keszthelyi Járási Ügyészség bántalmazás miatt emelt vádat az iskolaőr ellen – írja a Telex a Zala Megyei Főügyészség közleménye alapján.

Az 59 éves férfi tavaly augusztus óta volt iskolaőr a Sármelléki Általános Iskolában, ahol május 27-én a 11 órai szünetben, fegyelmezési szándékkal odament a sorakozó gyerekekhez, és rászólt az egyik 5. osztályos tanulóra, hogy maradjon csendben. Az iskolaőr úgy érezte, hogy a gyerek nem fogad szót, ezért odalépett hozzá, a korláthoz nyomta, a nyakát megszorította, és azt mondta:

Ha nem leszel csendben, te kis taknyos, akkor úgy felpofozlak, hogy a kerítésig elszállsz.

Amikor az iskolaőr elengedte a fiú nyakát, azt is mondta: „Ha vége lesz az iskolának, az iskola területén kívül úgy fel foglak pofozni, hogy elbőgöd magad.” Ezután az iskolaőr elhagyta a helyszínt.

A lap emlékeztet, hogy a parlament 2020 júliusában nagy többséggel szavazta meg az iskolaőrség intézményét, azt, hogy gumibottal, gázspray-vel és bilinccsel felszerelt biztonsági emberek akadályozzák meg az iskolai erőszakot azokban az iskolákban, ahol ezt igénylik.

Korábban az RTL Híradó is beszámolt hasonló esetről. Akkor egy nyíregyházi szakiskolában gumibottal ütötte a letérdeltetett gyerekeket az iskolaőr.

Nyitókép: RTL Híradó 

#Baleset-bűnügy#iskolaőr#sármellék#bántalmazás#vádemelés#gumibot

Címlapról ajánljuk