Baleset-bűnügy

Alaposan meggazdagodtak a külföldre prostituáltakat közvetítő magyar emberkereskedők

rtl.hurtl.hu

2021. december 23. 5:22

Öt városban csaptak le egyszerre a rendőrök a bűnbandára.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói összehangolt akció keretében 2021. december 21-én elfogtak és őrizetbe vettek kilenc, emberkereskedelemmel gyanúsított férfit. A gyanú szerint a férfiak abból éltek, hogy magyar prostituáltakat közvetítettek ki külföldre, a kihasznált nők által szerzett bevétel jelentős részét azonban elvették tőlük. Egyszerre öt városban, Békéscsabán, Gyomaendrődön, Szarvason, Makón és Sopronban csaptak le a kerítőkre, az akcióról a police.hu egy videót is közzétett.

 

A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során a rendőrök készpénzt, arany ékszereket, járműveket foglaltak le, és zár alá vettek több ingatlant, köztük egy kulcsrakész, új építésű társasházat.

A rendőrség információi szerint voltak olyan nők, akiket a közvetítéssel foglalkozó férfiak megfenyegettek, bántalmaztak, és a szabadságukban is korlátozták őket.

Internetes oldalakon keresztül adták fel a fényképes hirdetéseket a nőkről, így közvetítették és szervezték meg a találkozókat a szexpartnerekkel.

Emellett a nyomozók azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak még hány kizsákmányolt nőt és milyen módszerekkel vettek rá arra, hogy szexuális szolgáltatást nyújtsanak és a bevételük egy részét odaadják nekik.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#prostitúció#rendőrség#elfogás#emberkereskedelem

Címlapról ajánljuk