Baleset-bűnügy

Több városban kilenc férfit fogott el a rendőrség, mert nőket közvetítettek külföldre

rtl.hurtl.hu

2021. december 22. 6:29

A rendőrök az emberkereskedelem gyanújával végrehajtott akcióban zár alá vettek egy kulcsrakész, új építésű társasházat is.

Békéscsabán, Gyomaendrődön, Szarvason, Makón és Sopronban csapott le a rendőrség arra a kilenc férfire, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szexuális szolgáltatást nyújtó nőket zsákmányoltak ki és közvetítettek. A rendőrség emberkereskedelem bűntett gyanúja miatt indított ellenük büntetőeljárást, és őrizetbe vette őket – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A kilenc férfi a gyanú szerint abból élt, hogy külföldön szexuális szolgáltatást nyújtó nőknek közvetítettek partnereket, és az így szerzett bevétel jelentős részét elvették tőlük.  

A rendelkezésre álló információk szerint voltak olyan nők, akiket a közvetítéssel foglalkozó férfiak megfenyegettek, bántalmaztak, és a szabadságukban is korlátoztak. A nyomozás jelenlegi adatai alapján a nőkről interneten adtak fel fényképes hirdetéseket, így közvetítették és szervezték meg a találkozókat a szexpartnerekkel. 

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfiaknál tartott kutatás során a rendőrök készpénzt, arany ékszereket, járműveket foglaltak le, és 

zár alá vettek több ingatlant, köztük egy kulcsrakész, új építésű társasházat. 

A nyomozók azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak még hány kizsákmányolt nőt vettek rá arra, hogy szexuális szolgáltatást nyújtsanak és a bevételük egy részét odaadják nekik.

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#rendőrség#emberkereskedelem#szexuális szolgáltatás#közvetítés

Címlapról ajánljuk