Baleset-bűnügy

Az ügyészség szerint egyelőre nincs bizonyíték a rendőrnő megerőszakolására

rtl.hurtl.hu

2021. december 17. 12:59

A szexuális erőszak miatt feljelentést tett Zsiga Katalin őrmester mellett már hat tanút is kihallgattak, de a videó még nem került elő.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a feljelentő által hivatkozott videófelvétel nem létezik – válaszolta az rtl.hu kérdésére a Központi Nyomozó Főügyészség. Zsiga Katalin őrmester kedden tett vallomást a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségen. A Blikk szerint hét és fél órán keresztül tartott a meghallgatása.

A rendőrnő a lapnak elmondta, alaposan kikérdezte az ügyésznő. Indítványozta az érintett kollégái meghallgatását azzal a volt munkatársával együtt, aki jelezte neki, hogy a megerőszakolásáról készített felvételt több embernek is elküldték. Kérte annak az autónak az átvizsgálását is, amelyet a határszolgálat idején használtak.

A rendőrnő állítása szerint egy kollégája közölte vele, hogy az egyik határon töltött szolgálat alatt két társa elkábította, majd kihasználva öntudatlan állapotát, megerőszakolta. Zsiga Katalin ezt így mesélte el a Blikk újságírójának:

Az egyik nap a laktanyaőrzés volt a feladatom, és a pihenőm közben felhívott az egyik volt kollégám. Közölte, hogy már nem bírja tovább, és tudnom kell, hogy egy videó kering rólam, amin az látszik, hogy két kollégám, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakol. Ezt nem akartam elhinni, de aztán a felvételt is elküldték nekem.

Egy másik alkalommal pedig azt nyilatkozta a videófelvételről Blikk szerint, hogy azt csak a nyomozó ügyészségen hajlandó megmutatni.

A Központi Nyomozó Főügyészség az rtl.hu kérdésére most azt a tájékoztatást adta, hogy a sértett tanúvallomása szerint ilyen felvétel az ő birtokába nem került, azt ő nem látta.

Az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség más akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva, azonos alkalommal, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást, amelyet soron kívül végez.

Közölték: az ügyben a sértetten kívül hat embert hallgattak ki, valamint helyszíni szemle és adatgyűjtés is történt. Az ügyészség megkerésünkre azt írta, hogy a sérelmezett bűncselekményt alátámasztó adatok az eddigi eljárás során nem keletkeztek. Erre tekintettel megalapozott gyanú közlésére törvényi lehetőség nincs – derül ki az ügyészség válaszából.

Nyitókép: Illusztráció - Rendőrök járőrőznek az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén – Fotó: Vadnai Szabolcs/MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda

#Baleset-bűnügy#rendőrség#szexuális erőszak#zsiga katalin#ügyészség#videofelvétel

Címlapról ajánljuk