Baleset-bűnügy

Tízezreket kért két ápoló az elcsalt védőoltásokért

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2021. december 16. 13:37

Két kórházi ápolót azzal gyanúsít a rendőrség, hogy üzletszerűen igazolták oltottnak a hozzájuk fordulókat. Ügyfeleik a valótlan dokumentáció alapján jutottak védettségi igazolványhoz, miközben egyáltalán nem kaptak védőoltást. 

 

27 rendbeli vesztegetéssel egyben 27 rendbeli közokirat-hamisítással gyanúsít a rendőrség két kórházi ápolót, derül ki a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményéből. A hónapokig tartó nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ismeretlen tettesek ellen, azzal, hogy egy vidéki kórházban hamis tartalmú védettségi igazolványhoz jutottak többen is.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 24 embert – köztük egy vezető beosztású egészségügyi dolgozót – hallgattak ki gyanúsítottként, ketten végül őrizetbe is kerültek.

A két őrizetbe vett gyanúsított a kórház két ápolója, egy 36 éves férfi és egy 45 éves nő. Őket 27 rendbeli vesztegetés bűntett, valamint 27 rendbeli közokirat-hamisítás bűntett elkövetésével gyanúsítja a rendőrség.

 

A nyomozás adatai szerint G. András és F. Judit egészségügyi dolgozóként 27 magánszemélytől fogadott el  üzletszerű jelleggel pénzt – alkalmanként 20 000 és 40 000 forint közötti összeget – azért, hogy

a Covid védőoltások beadásával kapcsolatos szabályokat megszegve, az érintett személyeket úgy dokumentálják, mintha a védőoltásokat megkapták volna

– fogalmaz a rendőrségi közlemény. A rendőrség G. Andrást és F. Juditot őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Az utóbbi hónapokban egyre több hasonló ügyben nyomozott a rendőrség, a Blikk november végi cikke szerint 19 a mostanihoz hasonló csalás és vesztegetés miatt folyt már eljárás. Nagy port vert fel egy budapesti család esete is, aminek tagjai hamis védettségi igazolvánnyal kerültek kórházba, ahol az apa végül életét is vesztette.

Nyitókép: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 

#Baleset-bűnügy#bűnügy#védettségi igazolvány#csalás#hamisítás#Komárom-Esztergom megye#covid-19#védőoltás

Címlapról ajánljuk