Baleset-bűnügy

Vádat emeltek a férfi ellen, aki a 18. születésnapján két embert megölt a Deák téren

rtl.hurtl.hu

2021. december 16. 9:12

Az ügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a tavaly májusi kettős gyilkosság ügyében.

Tavaly május 22-én hajnalban érkezett bejelentés a rendőségre arról, hogy a Deák téren több ember összeverekedett, és késelés történt. A rendőrök három percen belül a helyszínre értek, ahonnan már több verekedő elfutott. A helyszínen két, úttesten fekvő embert találtak, egy 16 éves és egy 21 éves fiatal férfit, akiknek olyan súlyos szúrt sérülései voltak, hogy a helyszínen életüket vesztették – ahogy arról korábban az RTL Híradó beszámolt.

A nyomozók rövid időn belül azonosították a 18 éves Cs. Krisztiánt, akit a Nyugati téren fogtak el. A nyomozók a bűncselekmény helyszínétől 300 méterre egy autó alatt megtalálták a gyilkosságokhoz használt kést.

Később az is kiderült, hogy a vádlott aznap este egy hangszórórablásban is részt vett a Deák téren, a gördeszkapálya melletti padoknál. Ott is ugyanazt a kést használta: combon szúrta a hangszórót visszakövetelő társaság egyik tagját. Társaival a rablás után egy órán át a VI. kerület, Paulay Ede utcában lévő egyik lépcsőházban húzták meg magukat.

Pár órával később, hajnali fél négy körül, az V. kerület, Hercegprímás utcai zebránál verekedés alakult ki, amibe a 18 éves vádlott és két társa, a 19 éves testvérpár is bekapcsolódott. Az egyik testvér a 16 éves későbbi áldozattal is verekedett, aki megütötte őt. Ekkor szaladt oda hozzá a 18 éves vádlott, és a nála lévő késsel először a hátán, majd a mellkasán is többször megszúrta. A 16 éves fiatal a szúrásoktól összeesett, de még eszméleténél volt, amikor odalépett hozzá az a 19 éves vádlott, akit korábban megütött, és többször fejbe rúgta. A leszúrt fiú ezután még feltápászkodott a földről, tett néhány lépést, majd összeesett és a helyszínen meghalt.

Ekkor az ellenkező irányból a másik, 20 éves sértett a késelő vádlott felé futott, majd dulakodni kezdtek. A vádlott többször megszúrta a sértettet, aki kissé eltávolodott, azonban a vádlott követte őt, majd a késsel még egyszer megszúrta. A sértett a földre esett, és rövid időn belül meghalt.

A Fővárosi Főügyészség az akkor 18 éves késelőt több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, a 19 éves testvérpárt – egyiküket mint bűnsegédet – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, két további verekedőt csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. A hangszóró elrablása ügyében felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlete a vád.

 

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#deák tér#vádemelés#rendőrség#ügyészség

Címlapról ajánljuk