Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban

Egyre dörzsöltebben gyilkolnak a celebek – ez történt Az Árulók első hetében

rtl.hurtl.hu

2023. november 26. 8:00

Nyáry Luca amilyen hirtelen távozott Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban műsorból, olyan váratlanul tért vissza a játéknak egy későbbi pontján. Kezdetben Krajnyák Luca, Görög Zita és Nagy Zsolt kapott esélyt arra, hogy áldozatokat szedjenek, de az ártatlanok hamar lebuktatták őket. Ezért új gyilkosok születtek: a játékosok élete jelenleg Szalay Bence és Törőcsik Dani kezében van.

22 híresség érkezett a rejtélyes kastélyba, hogy túléljenek egy gyilkosságsorozatot. A győztesek jutalma akár 20 millió forint is lehet. Ebben a játékban gyilkosok vadásznak ártatlanokra, a játékosok pedig hamar megértették, hogy milyen keveset ér itt egy élet.  Az első gyilkosokat – Görög Zitát, Krajnyák Lucát és Nagy Zsoltot – Árpa Attila választotta ki. Az ártatlanokon elhatalmasodik a bizalmatlanság és a paranoia. Le kell leplezniük a gyilkosokat, különben végük. Hogy pontosan milyen szabályok szerint, annak itt lehet utánanézni, ha valaki még csak most kapcsolódna be a nyomozása.

Az első próbatételen a csapat 2,5 millió forintot gyűjtött. Az ártatlanok félve hajtották álomra a fejüket, hiszen tudták, hogy egyikük még az éjjel meghal. Az árulók éjszaka megtartották első gyűlésüket, ahol megismerhették egymást, és ennek örömére az első gyilkosságot is végrehajtották. Másnap reggel az ártatlanokat egyetlen kérdés érdekelte: ki halt meg az éjjel? Majd miután ez kiderült, kétségbeesve próbálták megfejteni, hogy ki és miért akarta Sváby Andrást eltenni láb alól. 


A második próbatétel végére 900 ezer forinttal nőtt a nyereményalap. Az ártatlanok leleplezték és száműzték Lucát, így a gyilkosok ketten maradtak. Árpa Attila a konklávén nehéz döntés elé állította Zitát és Zsoltot: maradnak ketten és folytatják az öldöklést, vagy meghívnak maguk mellé egy harmadik árulót.

Az árulók hiába veszítették el egyik társukat, úgy döntöttek, nem hívnak meg senkit harmadiknak. Az ártatlanok a reggeli alatt szembesültek vele, hogy Schumacher Vandát meggyilkolták az éj leple alatt. Ezután néhány játékos ismét szagot fogott, de a gyilkosok is megtették az óvintézkedéseiket.

A harmadik próbatételen a játékosok 700 ezer forintot gyűjtöttek, de nemcsak pénzt nyertek, hanem visszatért egy társuk is, Nyáry Luca, aki első nap esett ki hirtelen és váratlanul a játékból. A kerekasztalnál a hangulat rendkívül feszültté vált, amikor Nádai Anikó a lényegre tapintva szembesítette Zsoltot és Zitát az elméletével, miszerint ők ketten a játékban maradt gyilkosok.


A szavazás nagyon szoros volt, végül azonban az ártatlan Szabit száműzte a társaság. Zita így megúszta, de nagyon megviselték a történtek, ezért feladta a játékot. Nagy Zsolt egyedül maradt, és azonnal megzsarolta Dobos Evelint: csatlakozik hozzá gyilkosként, vagy meghal. A színésznő az utóbbit választotta, ezért a kiesése után Zsolt Szalay Bencét hívta gyilkolni. Ezután ketten együtt meghozták a döntésüket, ami Görgényi Fruzsi életébe került. A véres, viharos éjszaka összezavarta az ártatlanokat, Zsolt megpróbált élni a kínálkozó eséllyel, de Anikó átlátott rajta


Az ártatlanok a következő kerekasztal szavazásnál gyilkost fogtak, Szalay Bence hidegvérrel azonnal elárulta saját gyilkostársát Zsolt, akit vezetésével a többiek száműztek a játékból. Ezután Bencén volt a sor, hogy árulót találjon maga mellé. Miután Törőcsik Danit sikeresen megzsarolta, közösen megölték Henry Kettnert. Ez a gyilkosság egy nagyobb terv része volt, ami be is vált: a délelőtt Horváth Éva és Visváder Tamás közötti ellentétről szólt.


És ez később sem lett másként, az utolsó kerekasztal-szavazáskor az ártatlanok csak Tomi és Éva konfliktusára koncentráltak. A sikeres gyilkospáros a konklávén új feladatot kapott Árpa Attilától, gyilkosság helyett halállistát kellett írniuk. Tapasztó Orsi, Nádai Anikó és Vásáry André kerültek fel rá, akik közül egy valaki éjjel meghalhat. 


Miről is szól Az Árulók? Ebből a cikkből mindent megtudhatsz. Ha pedig elakadtál a nyomozásban és szeretnéd átismételni a szabályokat, akkor kattints ide!

#Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban#szabados ági#Videó#nádai anikó#Nyáry Luca#törőcsik dani#krajnyák luca#nagy zsolt#görög zita#tóth szabi#solti ádám#horváth éva#tapasztó orsi#varga feri#schumacher vanda#visváder tamás#szalay bence#henry kettner#görgényi fruzsi#dobos evelin#sváby andrás#ma

Címlapról ajánljuk