Az álommeló

Keserű Balázs elárulta, mire költi a fizetését

rtl.hurtl.hu

2024. március 23. 12:46

Keserű Balázs élete teljesen megváltozott mióta elnyerte Balogh Levente elnöki asszisztensi pozícióját Az álommeló 1. évadában. Azóta Balázst – kemény és kitartó munkájáért – Balogh Levente előléptette, így a megüresedett elnöki asszisztensi pozícióra új jelöltet keres. Balázs az rtl.hu-nak egyebek közt arról is mesélt, milyen érzés számára, hogy több száz ember próbál a nyomdokaiba lépni, de kitért arra is, hogy mire költi a bruttó 3 millió forintos fizetését, és azt is elárulta, mikor szeretne megállapodni. 

Mennyire változott meg az életed Az álommeló 1. évada után?

A műsor óta fenekestől felfordult az életem. Rengeteg ember felismer az utcán, nagyon sokan gratulálnak a sikereimhez. De nem a hírnév miatt jelentkeztem anno a műsorba, hanem hogy azt csinálhassam, amit szeretek egy olyan ember mellett, aki a szakmai példaképem.

A legtöbb ember nem beszél arról, hogy mekkora a fizetése, rólad azonban egy egész ország tudja, hogy mennyit keresel.  Mik a tapasztalataid ezzel kapcsolatban, megtalálnak emiatt az emberek?

Mindenki a pénzzel van megáldva, de önmagában a pénz nem boldogít. Nagyon sokan azt gondolják, hogy én egyben kaptam meg zsebbe a bruttó 36 millió forintot. Voltak, akik azt hitték, hogy el fogok szállni, és két kézzel szórom majd a pénzt. És sok hasonló elborult teóriával találtak már meg emberek, de ezek természetesen nem igazak. 

Én osztom a főnököm, Balogh Levente véleményét, hogy elsősorban olyan embereken, gyerekeken kell segíteni, akiknek hosszútávon tudjuk jobbá tenni az életét.  

De olyanoknak nem adok pénzt, akik saját hülyeségük miatt kerültek abba a helyzetbe, amiből egyedül nem tudnak kimászni. Nem verem nagy dobra, de a fizetésem egy bizonyos százalékát minden hónapban jótékony célokra fordítom. Úgy gondolom, nem akkor vagy nagyvonalú vagy nagylelkű, ha ezt mutogatod. Ezt inkább a lelki békém miatt csinálom.

Hogyan alakult ki benned az az igény, hogy segíteni szeretnél a rászorulókon? 

Én már a korábbi munkahelyemen kapott fizetésemből is adományoztam. Ez valószínűleg onnan ered, hogy a nagymamám a Vöröskeresztnél dolgozott, és láttam azt, hogy mennyi mindent megtettek azért, hogy a rászorulókon segítsenek. Láttam, hogy nagyon sokan azért nem tudnak kitörni a nehéz körülményekből, mert éppen hiányzik az a 100-200.000 forint a kasszából. Szeretnék segíteni azokon, akiken lehet és meg is érdemlik. Nem feltétlen kell itt nagy dolgokra gondolni. Egy családnak elintézni a havi vagy heti bevásárlását, vagy új ruhákat venni egy rászoruló fiatalnak – ezek mind olyan dolgok, amik apróságnak tűnnek, de adott esetben nagyon sokat tud lendíteni az emberek mindennapjain. 

A te életkörülményeid hogyan változtak meg a győzelem után?

Nyilván, ha többet keres az ember, akkor többet is költ. Ezt megfigyeltem magamon is. Új ruhákat eddig 3 havonta vettem magamnak, most már havonta szoktam eljárni vásárolni. De például, ami nagyon jól esik, hogy megtehetem, hogy bemegyek a boltba, és veszek a nagymamámnak egy új tévét. Maradtam ugyanabban az albérletben, ahol eddig is éltem, nem kezdtem nagy költekezésbe. Ha belegondol az ember, a bruttó 3 millió forint adózások után elég máshogy néz ki.

Milyen a közös munka Balogh Leventével?

Én nagyon szeretek vele együtt dolgozni, szerintem közvetlen a kapcsolatunk. Klisésen hangozhat, de rengeteget tudok tőle tanulni. Az, hogy ez megéri-e, azt sokan megkérdőjelezik a környezetemben, de én úgy gondolom, hogy megéri, mert ebbe senki nem kényszerít bele, ezt részben magamnak generálom, mert szeretem azt, amit csinálok, és nem veszem észre, hogy ennyit dolgozom. Akkor szoktam észbe kapni, amikor már kicsit elfáradok, és ránézek az órára, majd rádöbbenek, hogy már éjszaka van, lehet haza kellene menni és pihenni. Addig folyamatosan pörgök, intézem a dolgokat.

 

Van olyan dolog, ami meglepett téged Balogh Leventével kapcsolatban?

Egy dolog lepett meg: nagyon hamar nagyon nagy önállóságot adott. Ugyan menedzsernek vett fel, mégis úgy érzem, mintha egy önálló vállalkozó lennék a cégen belül. Minden céget tulajdonosi szemlélettel nézek, és ha van egy projekt, akkor azt az elejétől a végéig a kezemben tarthatom. Hogy egy konkrét példán keresztül mutassam ezt be, volt olyan, hogy Levente azt mondta: „Itt ez a cég, csinál egy milliárdot egy évben, oldd meg, hogy 5 milliárdot csináljon!” Ezek után azonnal elkezdtem vizsgálni a cég helyzetét, működési struktúráját. A javaslataimat mindig megvitatom Leventével, és az utolsó szó természetesen az övé, de mindig fontolóra veszi az én nézőpontomat is.

Térjünk át az új évadra, milyen érzés, hogy több száz ember a te korábbi pozíciódat pályázza meg?

Elmentem és végigjártam a 2. évad forgatási helyszíneit, és bevallom, le sem lehetett törölni a mosolyt az arcomról. Az pedig, hogy Levente azért keres új asszisztenst, mert engem előléptetett, kimondottan jó érzéssel tölt el.

Balogh Levente szerinted idén miattad magasabbra teszi a mércét a jelölteknek?

Úgy gondolom, Levente és a segítői akarva-akaratlanul hozzám fogják mérni az új jelölteket, hiszen általam van egy minta előttük. 

Sokszor eszükbe jut majd szerintem egy-egy feladatnál, hogy Balázs így csinálta volna, vagy épp nem így csinálta volna. 

Leventével és a segítőivel is egy jó ideje együtt dolgozom már, úgy gondolom sikerült velük bizalmi kapcsolatot kialakítanom. Ezt megugrania egy új jelöltnek, nem biztos, hogy azonnal sikerülni fog, de talán nem is kell, hogy ez legyen az elsődleges céljuk.

Mit tanácsolnál a második évad jelöltjeinek?

Azt, hogy ne próbálja meg senki megjátszani magát Balogh Levente és a segítői előtt. Ha egy szerepet vesznek fel, és úgy próbálják meg elnyerni az állást, akkor mindenképp veszíteni fognak, hiszen akkor a mindennapokban nem lesz komfortos a közös munka Leventével.

Bennem nincs féltékenység vagy irigység. Annak, ha valaki túl tud engem szárnyalni csak örülök, mert az azt jelenti, hogy ő legalább annyit fog dolgozni velem, mint amennyit én dolgozok, és ezért sok terhet képes lesz levenni a vállamról.  

Tehát a 20 óra helyett mondjuk csak 10 órát kell dolgozzak majd, viszont ugyanazt az eredményt tudjuk elérni. Mivel ez nem egy lecserélés, hanem egy előléptetés miatt megüresedett pozíció, ezért kíváncsian várom, ki lesz majd a győztes.

Tényleg azokat a kompetenciákat mérték a műsor során elvégzett feladatok, amelyeket a mindennapi munkád során is hasznosítasz?

Ha valaki azt firtatja, hogy van-e értelme egy autómosós feladatnak, akkor azt mondanám, hogy nincs. Azonban szerintem a műsor lényege, hogy a jelölteket nem csak szakmai szempontok alapján mérik fel, hiszen ahhoz elég lenne egy HR-es csapatot megkérni. Az álommeló forgatásain a szakmai rátermettség mellett a különböző feladatok segítségével azt is kiszűrik, hogy milyen az ember személyisége, hogy milyen a munkához való hozzáállása. Egyrészről igen, azokat a kompetenciákat mérik, mint például a stressztűrés, monotonitást tűrő képesség, mennyire labilis az ember személyisége…stb. Azonban az idő előrehaladtával egyre inkább lesznek olyan feladatok – mint például az előző évadban a Cápák közöttes feladat –, amelyek valóban visszaköszönnek a mindennapi munkám során. Vannak olyan akvizíciós feladataim, amelyek során kisebb cégeket kell előszűrnöm, hogy eldöntsük, befektetünk-e az adott cégbe.

Van olyan csapattársad az előző évadból, akivel közösen fogod nézni a 2. évadot?

Nagyon kíváncsian várom az új évadot, és az nem titok, hogy egy-egy rész erejéig én is feltűnők majd a műsorban. A csapattársaim közül Vikivel, Gergővel, Pégé-vel és Neriékkel tartom a kapcsolatot, és már meg is beszéltünk közös műsornézős estéket.

A magánéletben milyen terveid vannak?

Megfelelni Balogh Leventének. Ez a napjaim mozgatórugója. A párkapcsolat szempontjából pedig tudom magamról, hogy a munka jelenleg nálam mindenben prioritást élvez. Én nagyon családcentrikus vagyok, pár év múlva szeretnék is majd megállapodni, ebben például az új asszisztens is segítségemre lehet, hiszen jelentős mennyiségű munkát tud majd levenni a vállamról. De most azt érzem, hogy a jövőm megalapozása érdekében a kemény és kitartó munkámmal tudok a legtöbbet tenni, ezt pedig a barátnőmnek is el kell fogadni, de eddig egészen jó úton járunk ezen a téren.

#Az álommeló#rtl#keserű balázs#balogh levente#elnöki asszisztens#magánélet#párkapcsolat#fizetés#előléptetés

Címlapról ajánljuk