A piros csapat töltött tészta receptje
2016. október 6. 20:20
Kriszti és János nem igazán találták meg a közös hangot a munkában, és ez a tányérukon is látszódott. Rozina csupán a tölteléküket nevezte értékelhetőnek.
Étel neve: Pulykahússal és zöldfűszeres mascarponéval töltött tésztabatyu, céklapürével
Alapanyagok:
liszt, tojás, só, tintahal tinta, darált pulyka, hagyma, olívaolaj, fokhagyma, babérlevél, szár zeller, sűrített paradicsom, cukor, mascarpone, zsálya, bébispenót, bors
Recept:
Tészta 1: összedolgozunk 200 gramm lisztet, 2 nagyobb tojást, pici sót. Mikor homogén állagú lesz, folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük kb. 20 percet.
Tészta 2: 200 gramm lisztet összedolgozunk tintával összekevert 2 tojással. Ezt ugyanúgy homogénre dolgozzuk és hűtőben pihentetjük.
Pulykahúsos töltelék: a húst kevés olajon, nagy lángon lepirítjuk, hogy szép színt kapjunk, utána kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk egy edénybe, majd a serpenyőben kevés olajon hagymát pirítunk, apróra kockázott szár zellerrel. Sóval, borssal ízesítjük. Mikor már kicsit megfonnyadt, hozzáadjuk a fokhagymát, ezzel is kicsit fonnyasztjuk és visszatesszük bele a húst. Mellé pedig dobunk friss babérlevelet. Mikor kicsit összefőtt, hozzáadunk 3 evőkanál sűrített paradicsomot. Kicsit pirítjuk, teszünk bele egy kis cukrot (1kk) és felengedjük egy kis vízzel, hogy a szósz hígabb maradjon. Így főzzük 5-10 percig. A végén egy kis olívaolajjal szaftosítjuk.
Fűszeres-mascarponés töltelék: olívaolajon hagymát fonnyasztunk, majd ha üvegesre párolódott, hozzáadjuk a fokhagymát. Ezt így egy kicsit pároljuk és belerakunk egy csomag bébispenótot. Ha ez összeesett, levesszük a tűzről és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha kihűlt, összeturmixoljuk a mascarponéval.
Püré: megfőzzük a céklát sós vízben (fűszeres olaj: felmelegítjük az olívaolajat (80fok), beletesszük a durvára vágott zsályát és hagyjuk így kihűlni benne. Végül leszűrjük.)