Galgamenti pirítóson pihenő rosé kacsamell, diós nokedlivel és babos hússal
2016. szeptember 27. 20:10
Niko egy igazán magyaros és testes ételt készített az első feladatban. A zsűrit meg is lepte a férfias étellel, a séf azonnal mondta is, hogy ekkora energiabombától egy egész erdőt is kivágna nagy erejében.
Alapanyagok:
kacsamell, rozmaring, só, bors, liszt, tojás, víz, dió, petrezselyem, bab, paradicsom, paprika, krumpli, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, bacon, kolbász, pirospaprika, chili, szalonna, bagett
Recept:
Készítünk egy pörkölt alapot. Zsíron feltesszük a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a sárgarépát, a fehérrépát és a krumplit. Ezeket összepároljuk, utána összekeverjük a babbal.
Eközben feltesszük a vizet a nokedlinek főni. A kacsamellet kérgesítjük, majd berakjuk a sütőbe 20 percre. Ezalatt hozzáfogunk a nokedli elkészítéséhez. Aprítunk bele diót és petrezselymet, majd beleszaggatjuk a vízbe. A kacsát kivesszük pihenni. Ezután egy rántást készítünk a pörköltalaphoz. A nokedlit leszűrjük.
Megpirítotjuk a bagettet a kacsa zsírjában, majd rápakoljuk a bacont, és erre helyezzük a rosé kacsamellet.