A Konyhafőnök

Galambmell céklás-banános tortácskával

rtl.hurtl.hu

2016. szeptember 26. 20:10

Ottilia az első feladatban annak ellenére is másolta a séf ételét, hogy ez tilos volt. Az értékelés során ezt is felrótták neki, sőt a séf nem volt hajlandó megkóstolni Ottilia banántortáját.


Alapanyagok:

galamb, cékla, sárgacékla, lime, banán, fahéj, kurkuma, só, bors, liszt, tojás, sárgarépa, petrezselyem, zellerszár, csíra, lilahagyma, fokhagyma, fehér borecet, vörösbor
 

Recept:

Először lefilézzük a galamb mellet, aztán lefóliázzuk. A galamb többi részét zöldséges alaplével feltesszük főni, 20 percig. Lilahagymát, sárgarépát, fokhagymát felteszünk karamellizálódni olívaolajban, majd mikor az alaplé készre főtt a galambbal, felöntjük ezzel. Nagy hőfokról levéve mártást főzünk belőle, mielőtt ez elkészülne, leszűrjük és csak a levet használjuk. Ezt tovább főzzük, míg mártássá nem redukálódik. Fehér borecettel, sóval, borssal, kurkumával ízesítjük.
 

 


Cukrot felteszünk lime-mal és a lime héjával karamellizálódni, kevés vízzel. Az alaplében főtt zöldségeket felkockázzuk, hozzáadjuk, céklalável és vörösborral felöntve visszaredukáljuk. A megfőtt sárgacékla fele is belekerül. Ezt leturmixoljuk és kappával sűrítjük, majd formába helyezzük. 2 tojásfehérjét turmixgépbe helyezünk, majd egyesével hozzáaadjuk a sárgáját és egy-egy kanál lisztet, míg sűrű masszát nem kapunk. Ezután a banánt durvára vágjuk, fahéjat és borsot teszünk bele, majd sütőgyűrűbe kerül. 180 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük.
 

 


A galambmellet forró serpenyőben, bőrrel lefelé elhelyezzük, majd finom nyomó mozdulattal, míg a bőre pirosra nem sül, nyomva tartjuk. Vajat, kakukkfüvet adounk hozzá. Amikor a vaj gyönygözni kezd, megfordítjuk és meglocsoljuk. Mikor készre sült a galamb, kivesszük és a deszkán pihentetjük. Eközben a mártás teljesen leredukálódott, só bors rozmaring kerül bele. A tésztára kerül a kappával bekötött céklapüré, ebbe beleszúrva a galambmell, mellé pedig a sárga céklakockák és ezt mind leöntjük a mártással. A tetejét pedig csírával szórjuk meg.

#A Konyhafőnök#nyúzó ottilia#ottilia#galamb#1. feladat

Címlapról ajánljuk