Kiss Kálmán második feladata
2014. szeptember 26. 21:05
Hozzávalók:
nyúl
zöldségek
só
bors
vaj
olaj
sütőtök
zsálya
fokhagyma
citrom
mogyoró
petrezselyem
Elkészítés:
Készítünk egy alaplevet zöldségekből és a nyúl leeső részeiből. Egész borssal és babérlevéllel. A sütőtököt meghámozzuk és kimagozzuk és olajon megpirítjuk sóval borssal és cukorral ízesítjük és addig pirítjuk míg meg nem puhul. Ezt leturmixoljuk egy kis alaplé hozzáadásával. A nyulat kinyitjuk és megszórjuk aprított zsályával, fokhagymával és reszelt citromhéjjal. Sózzuk borsozzuk. Majd felgöngyöljük és alufóliába tekerjük szorosan. Így pirítjuk körbe száraz serpenyőbe majd 200 fokra melegített sütőben 12 percig sütjük. Onnan kivéve, kicsomagoljuk és körbepirítjuk. Készítettem egy rizottót, majd a legvégén hozzáadtam a tökpürét. Tányérba helyeztem el a rizottót, ráhelyeztem a felszeletelt nyúlroládot, megszórtam pirított tört mogyoróval, majd petrezselymes olivával meglocsoltam.