A Konyhafőnök

Tom Ka Gay leves a zöld csapattól

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 24. 20:05

Hozzávalók:
citromfű 
kaffír
galanalt
curry paszta
halszósz

csirke 
gomba
olaj
kókusztej
lime
koriander
újhagyma 

Elkészítés:
Kicsit összetöröm a kés hátával a citromfüvet (ha szükséges a külső héját leveszem), a kaffír lime levelet, illetve a galangalt. A curry pastát lábasban lepirítom és hozzáteszem ezeket a hozzávalókat. Felöntöm zöldségalaplével és összeforralom majd halszósszal ízesítem, amivel tovább forralom. Eközben a bőrétől megtisztított csirkecombot felteszem enyhén sós vízbe és puhára párolom. A gombát megpucolom és vékony (3-4 cm hosszú) szeletekre vágom. Olajon ezt is lepirítom és félreteszem. Ha a csirke megpuhult akkor hasonló méretre felvágom mint a gombát. Ha kész akkor a gombát és a csirkét összekeverem és melegen tartom. 
A levest 20 perc főzés után leszűröm és kókusztejjel sűrítem. A végén frissen facsart lime levével állítom be a megfelelő savasságot. Ha szükséges, akkor halszószt használok még hogy megfelelően sós legyen illetve kókusztejjel tovább sűríthetem.
Tálalás: csirkés gombás keveréket a tányér közepére halmozom és köré öntöm a levest majd koriander leveleket tépkedek rá illetve vékony felszelt újhagyma karikákat. A hagyma zöld részét használjuk.

#A Konyhafőnök#zöld#csoport#verseny

Címlapról ajánljuk