A Konyhafőnök

Sajtból készült főétel a sárga csapattól

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 24. 20:05

Hozzávalók:
tojás
liszt

vaj
olaj
sajtok
dió
kakukkfű
burgonya
fokhagyma
rozmaring
bacon
petrezselyem

Elkészítés:
Tojásból, lisztből sóval és olívaolajjal friss tésztát gyúrunk, amit aztán géppel kinyújtunk és kis halmokat rakunk bele, ami reszelt kecskesajtból, pirított tört dióból, kakukkfűből és főtt reszelt burgonyából áll. Ezt a keveréket összegyúrva helyezzük a tésztára és ráborítunk egy másik tésztalapot majd légmentesen összenyomkodjuk a két felet. Sós vízben 3-5 percig főzzük. Hozzá vajat hevítünk, amibe kicsire vágott póréhagymát és fokhagymát teszünk, majd aprított rozmaringot. Egy kanál lisztet szórunk rá, amit lepirítunk és felöntjük egy kis borral meg sűrű tejszínnel. Sóval borssal ízesítjük és belemorzsoljuk a kéksajtot. Tálalásnál a tányérra olívaolajat csepegtetünk arra helyezzük a tésztát, ráöntünk a sajtszószból. Tetejére pirított bacont, frissen vágott petrezselymet és reszelt comté sajtot teszünk. Esetleg frissen őrölt borssal meghinthetjük.   

#A Konyhafőnök#sajt#főétel#sárga

Címlapról ajánljuk