A Konyhafőnök

Dinnyés maszkarponés bazsalikomos leves sült fetamorzsával és karamellizált gránátalmamaggal

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 24. 15:21

A sárga csapat receptje

Hozzávalók:
dinnye
méz
bazsalikom

olaj
vaj
mascarpone sajt
feta sajt
gránátalma

Elkészítés:
A dinnyét kimagozzuk, hat darab kis golyót formázunk belőle, majd azokat félretesszük. A kimagozott görögdinnyét a turmixgépbe tesszük, adunk hozzá egy kis mézet és egy csipet apróra vágott bazsalikomot és 2 -3 evőkanál mascarpone sajtkrémet. Ezt az egész egyveleget készre turmixoljuk. Feta sajtot forró serpenyőben lesütjük és a keletkezett barna sült részét leválasztva tányérra helyezzük és kihűtjük. Majd a barnás sajtrészt késsel finomra vágjuk és félre tesszük. 

Tálalás:
Előre behűtött poharakat elővesszük, kivesszük a hűtőből a dinnyelevest és poharanként egy – egy dinnyegolyót helyezek még bele. A tetejét megszórjuk a finomra vágott feta morzsával. A tányérra még karamellizált gránátalma magokat teszünk.

#A Konyhafőnök#dinnye#leves

Címlapról ajánljuk