Dinnyés maszkarponés bazsalikomos leves sült fetamorzsával és karamellizált gránátalmamaggal
2014. szeptember 24. 15:21
A sárga csapat receptje
Hozzávalók:
dinnye
méz
bazsalikom
só
olaj
vaj
mascarpone sajt
feta sajt
gránátalma
Elkészítés:
A dinnyét kimagozzuk, hat darab kis golyót formázunk belőle, majd azokat félretesszük. A kimagozott görögdinnyét a turmixgépbe tesszük, adunk hozzá egy kis mézet és egy csipet apróra vágott bazsalikomot és 2 -3 evőkanál mascarpone sajtkrémet. Ezt az egész egyveleget készre turmixoljuk. Feta sajtot forró serpenyőben lesütjük és a keletkezett barna sült részét leválasztva tányérra helyezzük és kihűtjük. Majd a barnás sajtrészt késsel finomra vágjuk és félre tesszük.
Tálalás:
Előre behűtött poharakat elővesszük, kivesszük a hűtőből a dinnyelevest és poharanként egy – egy dinnyegolyót helyezek még bele. A tetejét megszórjuk a finomra vágott feta morzsával. A tányérra még karamellizált gránátalma magokat teszünk.