A Konyhafőnök

Brokkolikrémleves pirított brokkolival és fenyőmaggal töltött tésztával

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 23. 21:05

A sárga csapat receptje

Hozzávalók: 
hagyma
fokhagyma
faj

bors
fehérborecet
olíva
olaj
fenyőmag
bettini tészta

Elkészítés:
Felteszek két lábosba vizet forralni. A brokkolit feldolgozom. Felét feldarabolom szárastul a másik felét az  egyik lábosban blansírozom ügyelve hogy a szép brokkli fejekre majd jeges vízbe teszem őket. A másikba a tésztát fogom kifőzni. Serpenyőben megpirítom a fenyőmagot. Ha kész akkor a száraz bettini tésztákba töltöm és tálalás előtt negyed órával forró sós vízbe teszem. Vajat barnítok egy másik serpenyőben és és megfonnyasztom rajta a  az apróra vágott hagymát. Hozzáadok egy kevés apróra vágott fokhagymát, sózom borsozom.  Ráteszem a felaprított brokkolit és pár percig pirítom. Reszelek rá egy kis szerecsendiót adok hozzá egy kis cukrot és pár csepp fehérborecetet majd felöntöm a blansírozott vízzel. Hagyom megpuhulni. Fokhagymából olíva olajból és balzsamecetből vinegrettet készítünk és félretesszük a tálalásig hogy az ízek összeérjenek. A legszebb fej balnsírozott brokkolikat vajon és olíva olajon megpirítom úgy hogy előtte szárazra törlöm őket. Ez lesz  a tányér közepén. Ha megpuhult a brokkoli akkor leszűrve turmixgépbe teszem, hozzáadom a maradék blansírozott brokkolit és ha kell még pótlom folyadékkal amiben készült a brokkoli illetve használatom a balsírozáshoz használt vizet. Ha szükséges, akkor utófűszerezem.

Tálalás:
Középre helyezek egy szép fej pirított brokkolit körbe teszem a fenyőmaggal töltött tésztával amit időközben puhára főztem. Körbeöntöm a levessel és a tetejére csepegtetek pár cseppet a vinegrettből. Meleg tányérra tálalom melegen.

#A Konyhafőnök#brokkoli#leves#krémleves

Címlapról ajánljuk