A Konyhafőnök VIP

A zöld csapat csokis tányérdesszertje

rtl.hurtl.hu

2017. április 19. 20:40

Jól megjelent az ízek és formák játéka a zöldek tányérján, sőt a zsűri a heroikus lufi küzdelmüket is értékelte. Kíváncsi vagy, mivel nem voltak annyira elégedettek? Nézd meg a kóstolást!


Csoki variációk chilis-rózsaborsos csokihajóval, fehércsoki habbal, csokis linzerrel és csokimousse-s tüllropogóssal
 

Alapanyagok: keserű tömbcsoki, rózsabors, chili, fehércsoki, vaj, liszt, só, cukor, szilikon lap, kakaópor, étcsoki
 

Recept:

Csokihajó és fehércsoki hab: keserű tömbcsokoládét késsel földarabolunk, hozzáadjuk a rózsaborsot és a chilit, majd vízgőz felett megolvasztjuk. A felfújt gumikesztyűt (otthon strapabíróbb lufit) belemártjuk a kihűlő félben lévő csokiba, ha kell, még kanállal lehet rá önteni. Minél vastagabb, annál nehezebben olvad. Betesszük a hűtőbe/mélyhűtőbe megszilárdulni.

Közben vízgőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, majd ha készen van, porcukorral megszórjuk és hozzáöntünk 1,5 dl habtejszínt. Habverővel összekeverjük, habszifonba töltjük. Minimum 2-3 patront bele kell tekerni, hogy kemény legyen a hab.

A csokiba mártott lufikat kivesszük a hűtőből, kiszúrjuk, leválasztjuk a lufit és az így kialakult csoki tálkába belenyomjuk a habot.
 

 


Alap angolkrém recept szerint, összekeverjük olvasztott tejcsokival és lapzselatinnal, lehűtjük hűtőben. 200 g liszt, 100 g vaj, kb. 150 g tojásfehérje, 4 ek. cukorból, csipet sóból tüll tésztát keverünk. Egy spatula segítségével rusztikusan szilikon lapra szétterítjük és kisütjük.

Linzertészta: 3-2-1 liszt - vaj - cukor + csipetnyi szó. Ebből kis kör alakú sütiket formázunk, 15 percig 150 fokra előmelegített sütőben kisütjük. 2 db tojást 3 ek. cukorral lassú tűzön melegítünk, ha jó, hozzáadunk 2 ek. kakaóport, kb. 100 g étcsokoládét. Összeolvasztjuk őket is, tojásra vigyázva, majd hűtőbe tesszük hűlni (csokikrém díszítés).

Egyenlő arányban összekeverünk kakaóvajat és összetört fehércsokoládét, közben olvasztjuk, mikor kész, hűtőbe tesszük hűlni. A tüllök egy részét megtöltjük az angolkrémes csokikrémmel, további részeknél belemártogatjuk az étcsokoládéba. A linzereket szintén ebbe az étcsokis krémbe belemártjuk. Ezeket mind lehűtjük. A tüllt felhelyezzük a tányérra, rátesszük az angolkrémes-tejcsokis mousse-t, ráhelyezünk még egy tüllt, majd ennek tetejére rácsorgatjuk a fehércsokis masszát. Ezek után ujjbegyünk segítségével, szép pókháló-formákat alkotunk a fehér-csokikrémes tülltetőre. A gránátalma magokat a csokis linzerkarikákra szórjuk, gusztusosan, igényesen, üdén.

#A Konyhafőnök VIP#zöld csapat#peller anna#szabó győző#sváby andrás#desszert#csoki#csokoládé

Címlapról ajánljuk