A Konyhafőnök VIP

A zöld csapat ázsiai étele

rtl.hurtl.hu

2017. április 19. 21:40

A zsűri jó ötletnek tartotta, hogy többféle textúrában is megjelent a rizs, azt viszont sajnálták, hogy a rizs nem lett eléggé tojásos. Nézd meg itt az értékelés!


Kung-pao, azaz földimogyorós tintahal
 

Alapanyagok:

nyers földimogyoró, olaj, fokhagyma, gyömbér, galanga gyökér, chili, tintahal, szójaszósz, rizsecet, tojás, rizs, keményítő, só, bors, pakchoi
 

Recept:

A wokban olajat hevítünk, megpirítjuk benne a nyers földimogyorót. Szűrőkanállal kiszedjük és a maradék olajban apróra vágott fokhagymát, apróra vágott gyömbért és galanga gyökeret hevítünk. Hozzáadjuk a chilit. Ki, ahogyan szereti, ez az étel nagyon csípősen finom, szóval ne hagyjuk ki belőle.

Közben megtisztítjuk a tintahalat, kívül-belül lehártyázzuk, lemossuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Megszórjuk kis keményítővel és rövid időre szójaszószban pácoljuk. A wokban rövid ideig pirítjuk, 2-3 perc után a wok széle mentén szójaszószt, rizsecetet adunk hozzá. 2-3 percig így is főzzük. A végén hozzátesszük a már megpirított földimogyorót.

A főtt rizst lágy rántottával összekeverjük, majd sózzuk és borsozzuk, így készen van a tojásos rizs. A tálalókarikába alulra kerül a rizs, rá a csípős-mogyorós tintahal. A sütőbe pár percre betesszük a félbevágott pakchoi leveleket a legmagasabb hőfokon, ezt is szójaszósszal és rizsecettel kicsit meglocsoljuk. A tálalóforma tetejére helyezzük.
 

#A Konyhafőnök VIP#zöld csapat#peller anna#sváby andrás#szabó győző#ázsia