A Tanár

Így teljesedett be Lilla és Szilárd szerelme a Tanár 4. évadában

rtl.hurtl.hu

2022. március 12. 20:15

A sorozat főszereplői rengeteg kiabálás, szakítás és érzelmes egymásra találás után végül belátták, hogy nem tudnak egymás nélkül élni. Kíváncsi vagy, honnan indult szerelmük története? Most összegyűjtöttük kapcsolatuk legemlékezetesebb pillanatait.

Kovács Lilla a sorozat második évadában csatlakozott a Kőrösi Csoma Sándor Szakgimnázium tanári karához, ahol azonnal ismerős arcba botlott. Hamar kiderült, hogy Szilárd és az újdonsült igazgatóhelyettes már egyetemista koruk óta ismerik egymást, ahol egyáltalán nem voltak közömbösek.

Annak ellenére, hogy akkoriban csúnya szakítás lett a vége a románcuknak, évekkel később sem tudtak ellenállni egymásnak. Hiába vitáztak állandóan a Kőrösiben, az egyik osztálykiránduláson megtört közöttük a jég és kihasználták a közös szobájukat:

 

A boldogságuk sajnos nem tartott sokáig, ugyanis már a harmadik évad elején kiderült: Lilla nem képes megbízni Szilárdban. Miközben Szeverin és Barbara találkozásuk után azonnal egy hullámhosszra kerültek, Lilla és Szilárd egymásnak estek.

 

A veszekedések sorozata odáig fajult, hogy újra szakítottak és mindketten mással bújtak ágyba. Egy váratlan éjszaka azonban mindent felborított. A sorozat főszereplői új kiszemeltjeikkel készültek romantikus vacsorára, mikor egymásba futottak. A találkozás és a heves vita olyan vágyat ébresztett bennük, hogy nem tudtak ellenállni egymásnak.

 

Ennek ellenére nem tudtak kiigazodni az érzéseiken. Lilla megelégelte, hogy Szilárd képtelen elköteleződni, pedig a férfi azt is bevallotta, hogy megkérte volna a kezét, de ez csak olaj volt a tűzre.

 

Ezek után Lilla úgy döntött, nemcsak a szerelmet, de Budapestet is maga mögött hagyja. Visszautasíthatatlan állásajánlattal keresték meg egy kaposvári iskolából, ahol végre új fejezetet nyithatott volna az életében, de a sors és egy pozitív terhességi teszt ebbe is csúnyán belepiszkált.

 

Lilla sokkos állapotba került, a legnagyobb problémával viszont csak később szembesült: vajon ki lehet az apa? Végül egyszerre dobta le a bombát mindkét exének.

 

A körülmények ellenére Lilla nem mondott le sem a babáról, sem az új állásáról. Egyedülálló anyaként tervezte meg a jövőt, messze a fővárostól és az apajelöltektől, miközben Szilárd egyre csak őrlődött magában.  

Vasvári tanár urat ezúttal sem kerülte el a balszerencse, így már az évad elején egy kórházi ágyon kötött ki. Miután Lilla tudomást szerzett Szilárd balesetéről, feldúlva rohant be és kioktatta exét. A szerelmes civakodást Gáspár Laci karaktere is végighallgatta:

 

Hiába a szakítás és a távolságtartás, nemcsak a nézők érezték úgy, hogy lezáratlan Szilárd és Lilla románca. A várandós nő ugyanis nem tudta kiverni a fejéből exét, amit vele is közölt, és bár nem sejtette, de egy egészen különleges módon vallott szerelmet a férfinek.

 

Ezek után már nem volt megállás: amikor mindketten belátták, hogy szeretik egymást, végre minden feszültség eltűnt a kapcsolatukból. A vitákat felváltották az édes-szerelmes civódások és a kedves gesztusok. A negyedik évad zárójelenetében pedig Lilla és Szilárd boldogan tartották a kezükben közös babájukat.

#A Tanár#nagy ervin#vasvári szilárd#lilla#trokán nóra

Címlapról ajánljuk