XXI. Század

A francia elnök titkai

rtl.hurtl.hu

2010. február 3. 13:55

Gyenge volt matekból, évet is kellett ismételnie Nicolas Sarközy-nek. A francia elnök apja mesélt fia életének legapróbb részleteiről, amikor XXI. Század riportere nála vendégeskedett.

2010.02.02.

XXI. Század - Hegyi Nóra


Pezsgő tört jéggel, rákok és csiga. Mindennapos ételek a francia elnök családjánál. Lángos, kőrözött és Pick szalámi – szintén gyakori ételek a Sarkozy családban. Utóbbiakért még a fogyókúráját is felfüggeszti a francia elnök. Mindez akkor derült ki, amikor operatőr kollégámmal, Újházi Ivánnal Nicolas Sarkozy családjánál vacsoráztunk Párizsban. A luxus fővárosának legelegánsabb részében élnek, egy nagy lakásban, amelyet műkincsek és az idősebb Sárközy, a magyar származású Pál festményei borítanak. Otthonukban magyar forgatócsoport most járt először.

A beszélgetések során kiderült, ma már gyakran beszél egymással apa és fia, akik még akkor vesztek össze, amikor a szülők válása után az apa elhagyta a gyerekeit. De mára mindez a múlté! Sőt, Pál büszkén mutogatta a képeket, amelyeket fia elnökké avatására és esküvőjére készített. Nicolas Sarkozy és Carla Bruni annyira örültek a festményeknek, hogy rögtön a nappalijukban akasztották ki azokat. Az érdekes alkotások másolatait stábunknak is megmutatták, és kinyomoztuk azt is, hol és milyen körülmények között békültek ki. Mondanom sem kell, ehhez is köze volt Magyarországnak és a magyar konyhának!

Találkoztunk Nicolas Sarkozy bátyjával, és persze tőle is megkérdeztük, mennyire tartják magukat magyarnak, és ismernek-e bármilyen magyar szokást. Guillome Sarkozy mindemellett azt is elárulta, mivel játszottak gyerekkorukban ő és Nicolas. Édesanyjuk, Andreé Mallah azt mondta, ő már megunta az interjúkat, amikor a fia elnök lett, de velünk mégis kivételt tett, mert magyarok vagyunk. Így elmesélte azt is, miért ismételt évet a fia, és miért ment neki nehezen a matematika. (Ami különösen azért érdekes, mert Nicolas később pénzügyminiszter lett.)

Hogy hogyan lett a Szolnokról emigráló és Párizsban hajléktalanként kezdő Sárközy Pálból milliárdos, és honnan a karizmája, a nők iránti rajongása Nicolas Sarkozynek, megtudhatják a XXI. század riportjából:

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!
#XXI. Század#elnök#vacsora#milliárdos#nicolas

Címlapról ajánljuk