KERESÉS search-close

szakszervezet

92 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szakszervezet"

Naponta átlagosan 3 munkahelyi baleset történt tavaly a MÁV-csoportnál

Naponta átlagosan 3 munkahelyi baleset történt tavaly a MÁV-csoportnál – ez derült ki a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete által közölt adatokból. Ez mintegy 10 százalékos emelkedés 2017-hez képest. Az érdekképviselet szerint a dolgozók túlzott terheltsége miatt nő a munkahelyi balesetek száma.

Tömegesen mondanak fel a kormányhivatalok dolgozói

Tömegesen mondanak fel a kormányhivatalok dolgozói, amiért márciustól többet kell dolgozniuk és kevesebb szabadság jár nekik – erről az Index írt. A kormány elismerte, hogy egy hónap alatt 2500-an mondtak fel, de szerintük ez az ügyfeleket egyáltalán nem érinti. A szakszervezetnél azt mondják, heteken belül gond lehet az ügyintézéssel a megyei, járási hivatalokban.

Sztrájkbizottságot alakítottak a BKV szakszervezetei

Sztrájkbizottságot alakítottak a BKV szakszervezetei. A Híradónak azt mondták: ha rövid időn belül nem tudnak megállapodni a béremelésben, munkabeszüntetést hirdetnek. Már két hete hiába ülnek a tárgyalóasztaloknál, egyelőre nem közeledtek az álláspontok. A BKV vezetése 5 százalékos béremelést ajánl, míg az egyik szakszervezet azt közölte: legalább 15 százalékot kérnek. Legutóbb 2010-ben okozott közlekedési káoszt a BKV-sok munkabeszüntetése a fővárosban.

Önkormányzati dolgozók sztrájkoltak országszerte

7500 önkormányzati dolgozó sztrájkolt csütörtökön országszerte a szakszervezetek szerint. Egyebek mellett magasabb béreket és kevesebb túlórát követeltek. A sztrájkjukhoz szolidaritásból a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is csatlakozott volna, ám az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy bírósági beadvánnyal elérte, hogy a tanárok jogszerűen ne tehessék le a munkát.

Fenyegetés vagy hangulatkeltés a Hankooknál?

A munkásszállóról is kirakhatják azokat a Hankook-dolgozókat, akik sztrájkba állnak. A dunaújvárosi gumigyárban működő szakszervezet szerint a gyár vezetői ezzel fenyegették meg az embereket. A Hankook hangulatkeltésnek nevezte a szakszervezet állítását.

Sztrájk lehet március 14-én

Sztrájkot hirdet három szakszervezet március 14-ére, amennyiben nem sikerül megállapodniuk a kormánnyal a követeléseikről. Az önkormányzati köztisztviselőket, a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottakat és a kormányzati igazgatásban dolgozókat képviselő szakszervezetek egyebek mellett béremelést, kevesebb túlórát és a nyugdíjszabályok átdolgozását követelik.

Minimálbér: bruttó 149 ezer forint

Jövőre 8 százalékkal nő a minimálbér és a garantált bérminimum, ugyanennyivel emelkedik 2020-ban is. Kétéves megállapodást kötött a kormány a munkaadókkal és a munkavállalók szervezeteinek egy részével. Ez azt jelenti, hogy jövőre 11 ezer forinttal, 149 ezerre nő a minimálbér. A megállapodás sokáig húzódott, mert a szakszervezetek kétszámjegyű béremelést akartak. A Híradónak nyilatkozó  kisvállalkozók szerint még a 8 százalékos emelést is nehéz lesz kigazdálkodni.

Tüntetések és sztrájkok jöhetnek

Sztrájkok lehetnek a gyárakban, és a gyárkapukon kívül is január második felében. Ezt tervezik a szakszervezetek, a 400 órás túlóra törvény miatt. Országos tüntetés is lesz január ötödikén, amihez egyre több szakszervezet csatlakozik.

BESZÉDEK A TÜNTETÉSEN: „Januárban folytatjuk”

A pénteki összellenzéki tüntetésen szakszervezetk és ellenzéki pártok képviselői is beszédet mondtak. Hadházy Ákos azt ígérte, hogy nem csak be fogják olvasni az ellenzék 5 pontos követelését, de meg is fogják valósítani. A Momentum Mozgalom alelnöke pedig 2019-et kikiáltotta az ellenállás évének.  

Országos sztrájkot szerveznek, ha Áder János aláírja a törvényt

Országos sztrájkot szerveznek a szakszervezetek, ha Áder János aláírja az általuk rabszolgatörvénynek nevezett törvényt – ezt jelentették be a tegnap esti tüntetésen. Az államfő szintén tegnap kapta meg a törvényt, öt napja van eldönteni, hogy mit kezd vele. Az ellenzéki pártok bejelentették, hogy támogatják a szakszervezetek további tiltakozásait és januárban is folytatják az akciókat.

Hogyan számolják el a túlórákat?

Részigazság, amit a Fidesz terjeszt, hogy ezután is havonta ki kell fizetni a túlórát - ezt az egyik legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a Liga elnöke mondta Híradónknak. Az eredeti beosztástól eltérő, rendkívüli munkát valóban a következő fizetéssel kell rendeznie a munkáltatónak, de a hónapokkal előre tervezett túlórák elszámolására mostantól akár 3 évük lehet a törvény szerint. A munkaadók érdekképviseleténél azt mondják, nem mindenki akar több pénzt, inkább pihenőnapot akar a többletmunkájáért.

Sípolás, kiabálás a Parlamentben a túlóratörvény módosítása miatt

Botrány a Parlamentben a túlórák emeléséről szóló törvénymódosítás vitája közben. Ellenzéki képviselők sípolva, bekiabálva mondták el véleményüket, előtte többezer módosító javaslatot nyújtottak be, hogy ezzel kényszerítsék túlórára a fideszeseket. A kormánypárti többség azonban egyben leszavazta ezeket, Kövér László házelnök többeket kitiltott az ülésteremből. A szakszervezetek az utcán folytatták a tiltakozást, Pécsen és Győrben is félpályás útlezárással lassították a forgalmat.

Rabszolgatörvény? - vita a 400 órás túlóra-javaslatról

Két fideszes képviselőt előállt egy törvényjavaslattal, a munkaidő-szervezéssel és a munkaerő-kölcsönzés minimális kölcsönzési díjával összefüggő egyes törvények módosításáról. A lényeg az, hogy az eddigi évi legfeljebb 250 óra helyett 400 órára, tehát 50 teljes munkanapnyi időre emelhető a kötelező túlóra Magyarországon. Nehezen hihető, de az is benne van, hogy a munkáltatóknak jogukban állna az elrendelt túlórákat akár csak a harmadik évben kifizetni.

Túlóra-ügy: tüntetnek és sztrájk is lehet

Tüntetést hirdet a Magyar Szakszervezeti Szövetség december nyolcadikára az ellenzői által rabszolgatörvényként emlegetett törvénymódosítási javaslat miatt. Azt mondják, később sztrájkolhatnak is. A szervezet szerint ugyanis a kormánypárti javaslat nem oldja meg a munkaerőhiányt, sőt, emiatt még többen dönthetnek úgy, hogy külföldre mennek dolgozni.

Évi 400 túlórát engedélyeznének – 300 helyett

Életveszélyes a fideszes túlóraemelési javaslat a Közúti Közlekedési Szakszervezet szerint. Azt mondják, a buszsofőrök egy része már annyit dolgozik, hogy nem küldhetik még többször az utakra. A munkaadók elismerik, nem feltétlenül a jövedelmeket, hanem a kényszerszabadságokat növelné a változtatás.

Akár tüntetni is készek a húsipari dolgozók

Akár tüntetni is készek a húsipari dolgozók, ha nem sikerül jelentős béremelést elérniük idén – ezt mondta a Világgazdaságnak a szakszervezetük vezetője. Legalább kétezer ember hiányzik az üzemekből, mert a hentesek egy része külföldön dolgozik, míg mások inkább elmentek jobb pénzért valamelyik áruházlánc hentespultjába.

40 százalékos béremelést akarnak az önkormányzatisok

Három év alatt több mint 40 százalékos fizetésemelést javasol az önkormányzati dolgozóknak a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége. Azt mondják, a bérfejlesztés ötödét az önkormányzatok fedeznék, a többit viszont a kormánytól várják. Három hete a szakszervezet két órás figyelmeztető sztrájkot szervezett, miután a dolgozók többségének 9 éve nem nőtt az alapbére. A Belügyminisztérium a tárgyalásokra hivatkozva nem árulja el álláspontját.

Utcára mennek a mentősök

Még ebben a hónapban utcára vonulnak a mentősök. Ezt az RTL Híradónak mondta az egyik mentős szakszervezet vezetője, miután kiderült: a vártnál szerintük jóval kisebb béremelést kapnak jövő januárban. Az egészségügyi dolgozók 8 százalékos emelése mellé, mindössze 10 százalékot, pedig ők 60-ra számítottak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint, a mentők az életpályamodellnek köszönhetően, jóval jobb körülmények között dolgozhatnak. Közben sok mentős felháborodott Balog Zoltán miniszter egyik viccén.

Mást állít a tanárhiányról a szakszervezet és a kormány

A Pedagógusok Szakszervezete úgy számol; négyezer pedagógus hagyta ott a pályát ebben a tanévben. Szerintük nincsenek meg a kellő feltételek ahhoz, hogy vonzó legyen a pedagógus pálya, emiatt is kezdeményezik, hogy összeüljön a sztrájkbizottság. Az Oktatási Államtitkárság szerint nincs baj, mert legalább annyian álltak pedagógusnak, mint amennyien szakmát váltottak.

Húsvét után 3 napos sztrájk

Április 18-án délután hattól három napig sztrájkolnának a BKV-sok alacsony fizetésük miatt. Ezt ma jelentették be a szakszervezetek. A hatályos törvények szerint a járatok 66 százalékának munkabeszüntetés idején is közlekednie kell. A szakszervezetek azt tervezik, hogy napközben minden járat menne, de délután hat és éjfél között minden megállna.

Nem sztrájkolhatnak a kukások

Nem engedi a bíróság, hogy jövő hétfőn sztrájkoljanak a kukások, mert még tart a bértárgyalás. A szakszervezet egy-két héttel halasztaná el a munkabeszüntetést, és a sztrájk alatt legfeljebb a kórházakból vinnék el a szemetet Budapesten. 30 százalékos béremelést követelnek, de a Fővárosi Közterület-fenntartó vezetői csupán 4 százalékot adnának. A Miniszterelnökséget vezető miniszter anyagi segítséget ígért az önkormányzati tulajdonú cégeknek.

Közel a megállapodás a MÁV-nál

Összesen 30%-os fizetésemelést kínál dolgozóinak a MÁV a következő három évre. Hetek óta tárgyalnak a szakszervezetekkel a bérfeszültség kezeléséről, amely a minimálbéremelés miatt alakult ki. A vasutasok legnagyobb érdekképviselete szerint akár már a jövő héten megegyezhetnek. A fejlesztési minisztérium azt közölte az összes többi állami vállalatnál tárgyalnak a béremelésről.

Tiltakozik a szakszervezet

Óriási a felháborodás a járási hivatalokban, amiért a kormány tervei szerint még karácsony előtt az ott dolgozóknak kellene kivinni a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat. Emiatt a Közalkalmazottak és Köztisztviselők Szakszervezetének elnöke azt követeli a kormánytól, hogy vonja vissza az intézkedést, és az utalványokat a postások kézbesítsék. A kabinet viszont azt állítja, a posta túl drága, ezért vonnák be a hivatali dolgozókat. Az MSZP szerint a járási hivatalok erre nincsenek felkészülve.

Béremelést kérnek a vízügyesek

Soha nem volt még ilyen, de sztrájkkészültséget hirdetett az egyik vízügyi érdekképviselet. A jogi lehetőségeik szűkösek, ezért először az ügyfélszolgálat működését korlátoznák, de egy időre készek a vizet is elzárni százezreknél. A Vízügyi Szakszervezetek Országos Ágazati Szövetsége 30 százalékos egységes béremelést követel, miután az alkalmazottak többségét szerintük nem érinti a kormány jövő évi bérmegállapodása. A Fejlesztési Minisztérium azt közölte, csak egy nagyobb szakszervezeti szövetséggel tárgyalnak.

Bérfeszültség lehet az emelésből

Bérfeszültséget okozhat a keddi megállapodás az állami alkalmazottak között - az egyik legnagyobb szakszervezet szerint. Azt mondják, a legtapasztaltabb szociális és önkormányzati dolgozókat nem érinti a minimálbér-emelés, ezért ott is hagyhatják a pályát. Egy 20 éve dolgozó diplomás szociális munkás fizetése ugyanis nagyjából a kezdő dajkák bérével egyezik majd meg a változtatások után. A kormány azt ígéri, folytatják a bérrendezést. A szocialisták szerint a minimálbér változásához kellene igazítani a teljes közalkalmazotti bértáblát.

Félreértik a bíróság döntését?

Egy félreértett bírósági döntés miatt nem merik felvenni a buszsofőrök az elektromos mopeddel járó kerekesszékeseket – ezt állítja a mozgássérültek szövetségének elnöke. Január óta egyre több ilyen panasz érkezik hozzájuk. A szakszervezet szerint a sofőrök magukra vannak hagyva, mert nincs olyan szabály, amihez igazodhatnának. A BKK korábban azt írta, dolgoznak a szabályozáson.

Elütötte a váltókezelőt a vonat

Tolató vonat gázolt el egy váltókezelőt a pécsi vasútállomáson. Úgy tudjuk, a nő a baleset óta táppénzen van, és bár javult az állapota, egyik fülére azóta sem hall. Az eset még júniusban történt, de most hozta nyilvánosságra a vasúti dolgozók szakszervezete. Szerintük az okozta a balesetet, hogy a szerelvények egymáshoz túl közel tolattak. A MÁV-nál egyelőre nem nyilatkoznak. Az elgázolt váltókezelő kollégái azt mondják, a nő szinte repült a levegőben a gázolás után.

Nem mindenkit engednek hosszabb szabadságra?

Kevés a szakember, ezért nem mehetnek hosszabb szabadságra egyes boltok dolgozói, erre kényszerítik az alkalmazottakat a szakszervezet szerint. Az RTL-Híradónak az egyik munkaerő közvetítő cégnél azt mondták, nem csak a kereskedelemben, hanem más területeken is óriási a hiány a szakképzetlen és szakképzett munkavállalókból. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint nem azért van munkaerőhiány, mert külföldre mentek a szakemberek, hanem azért, mert több lett a munkahely.

Kockás ingben egyeztetnek


szerző:
2016.04.12. 18:25
Kockás ingben egyeztetnek

Menjenek kockásban, és egymás között is vitassák meg az oktatás helyzetét- erre kérik a tanárokat a pénteki, kétórás sztrájk szervezői. Nem ült le a civilek tárgyalóasztalához a kormány, így - ahogy mondják-, kénytelenek nyomást gyakorolni az oktatás jövőjéért. A köznevelési államtitkár szerint azért nem mentek, mert külön is tárgyalnak a szakszervezetekkel, és a civileket is várják a köznevelési kerekasztalhoz.

Közoktatás: Kormánnyal vagy kormány nélkül?

A közoktatási zűrzavarban most az a helyzet, hogy van egy kerekasztal, amit a minisztérium működtet számtalan szervezet közreműködésével. Neve: Köznevelési Kerekasztal. Vannak szakszervezeti sztrájkbizottságok, amelyek a kormány válaszát várják, és ennek függvényében döntenek az esetleges sztrájkról. És van egy Civil Közoktatási Platform, ugyancsak sok résztvevővel. A kormány és a civilek kerekasztala között nincs átfedés. Vagy ide vagy oda. Ki itt, ki ott. A Magyarul Balóval műsorában összeült a két kerekasztal egy-egy szereplője: Horváth Péter gimnáziumi igazgató és matematika-fizika tanár Győrött, valamint a lényegében kötelező jellegű Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Ő a Köznevelési Kerekasztalra jár. Miklósi László gimnáziumi tanár és a Történelemtanárok Egyesületének elnöke, ő a civil kerekasztalra jár.

Tárgyalás vagy sztrájk?

Ha szombatig nincs megegyezés a MÁV-val, márciustól sztrájkolnak a vasutasok. Ugyanis a vasúttársaság már saját béremelési javaslatát is visszavonta. A gondok: túlhajszolt vasúti dolgozók, alacsony bérek, elvándorló munkaerő. És: egyre nagyobb a nyomás a tanárok sztrájkbizottságára, hogy tárgyalás helyett a tanárok is szüntessék be a munkát. Magyarul Balóval este 23.25-től az RTL Klub műsorán!

Tanárok, diákok, szülők tüntettek országszerte

A demonstrációhoz civil szervezetek, és több szakszervezet is csatlakozott. A tiltakozást a miskolci Herman Ottó Gimnázium indította el, a tantestület nyílt levélben írta le, hogy szerintük teljes a káosz az iskolákban. Az elmúlt hetekben tízezrek jelezték, hogy egyetértenek velük. A tüntetők fáklyákkal vonultak a gimnázium elől a Hősök terére, ahol többen, tanárok és diákok is felszólalnak.

Buszsofőrök és húsosok is csatlakoznak

Buszsofőrök és húsipari dolgozók is tüntetnek a pedagógusokkal jövő héten. Fáklyás felvonulást szervez a helyi pedagógus szakszervezet jövő szerdára Miskolcon, több nagyvárosban pedig szimpátiatüntetést tartanak. A Herman Ottó Gimnázium oktatáspolitika elleni tiltakozó akcióját támogatják. A miskolci közlekedési szakszervezet elnöke azt mondta, azért mennek ők is, mert a gyerekeik jövőjéről van szó. A köznevelésért felelős helyettes államtitkár jobban örülne a szakmai vitának.

Idén sem érkezett mindenkinek pontosan a bére

Nem szűntek meg a fizetési gondok, idén januárban sem kapta meg mindenki pontosan fizetését a közszférában, tudta meg az Index. Több szakszervezetnél is panaszkodtak a dolgozók a csúszások, vagy pontatlan összegek miatt. Az Államkincstár elnöke Híradónknak azt mondta, elenyésző a hibák száma. A bérek viszont a jövőben nem elsején, inkább pár nappal később érkeznek a számlákra.

Nyomásgyakorlást ígérnek a szakszervezetek

Akár már januárban újra tüntethetnek a szakszervezetek. A legnagyobb tömörülés, az MSZOSZ elnöke azt mondta, azért vonulnak utcára, mert így akarnak nyomást gyakorolni a kormányra. Népszavazást is kezdeményeznek azért, hogy a legkisebb nettó jövedelem ne lehessen alacsonyabb a létminimumnál.


 

Tízezren írták alá a tiltakozást

Több mint tízezer aláírás gyűlt össze a boltok vasárnapi zárva tartása ellen. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete indította a kezdeményezést, a dolgozók azért csatlakoztak, mert féltik az állásukat és attól tartanak, hogy alacsonyabb lesz a fizetésük.

Reni, Dani és Zsu még sosem volt ennyire közös nevezőn

Eredményesek voltak a tárgyalások. A Főnök először felháborodott a követeléseken, később mégis sikerült az elképzeléseket közös platformra hozni.

10 órás munkanap a Miniszterelnökségen

A Miniszterelnökségen napi 10 órás munkaidőt vezettek be a kormánytisztviselőknek, ami a köztisztviselők szakszervezete szerint törvényellenes. A szakszervet azt tervezi, december 6-án tüntetést tartanak.

Utcára mennek a bérükért a szociális dolgozók

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint ugyanis szégyenteljes, hogy van, aki 33 év munkaviszony után is kevesebb, mint nettó 85 ezer forintot keres.

Házon kívül 11-11-29


szerző:
2011.11.29. 22:40
Házon kívül 11-11-29

Házon kívül: Feljelentésözön Dopeman ellen. A rapper szidja a politikát, a pártokat, a Parlamentet. 5 millárdos karácsonyi ajándék MÁV-osoknak. Bőkezű támogatást ad a kormány a vasúttársaság dolgozóinak. Hajsza a pénzéért, amiért megdolgozott. Egy iskola felújításán dolgozott a villanyszerelő, el is végezte, amit kértek tőle, de mégsem jut hozzá a pénzéhez.

Kamera elé állt Dopeman, a vezérszónok

Véget kell vetni annak, hogy Magyarország a csókosok országa legyen. Ezt mondta az RTL Híradónak a rapper.

Lenn tüntetnek, fenn pezsgőznek


szerző:
2011.10.04. 11:29
Lenn tüntetnek, fenn pezsgőznek

A gazdagok mohósága ellen New Yorkban utcára vonuló tiltakozó tömeget egy elegáns étterem balkonjáról figyelték néhányan a múlt héten.

Bérbefagyasztás a közszférában

A pedagógusok el vannak keseredve béreik miatt, mert akár krumplipucolással többet vinnének haza.

Elmaradt a szakszervezetek vasárnapi sétája

A Sándor-palotához, majd a Széll Kálmán térre vonultak volna délelőtt a Clark Ádám térről a budapesti tüntetők.

Még mindig ülnek a Clark Ádám téren

Folytatódott a szakszervezetek tüntetése a budapesti Clark Ádám téren. Délelőtt kevesen voltak, de estére több száz embert várnak.

„Partra szálltak” a tüntetők

A demokráciáért, a szociális biztonságért és a munkavállalói jogok megőrzéséért demonstrálnak a szakszervezetek.

Máshogy, de tüntethetnek a szakszervezetek

Szeptember 29-én a demonstrálók ülősztrájkba kezdenek Budapesten a Clark Ádám téren.

BRFK: Nem lehet tüntetés!


szerző:
2011.09.15. 18:43
BRFK: Nem lehet tüntetés!

Bírósághoz fordulnak a szakszervezeteke, amiért nem demonstrálhatnak.

Kézenfogva tiltakoztak a Parlament előtt

Körülbelül 1500-an tüntettek a Parlament előtt. A megmozdulást 4 szakszervezet munkavállalói és szimpatizánsai tartották.

Jövőre átalakul az iskolafenntartás

A pedagógus szakszervezet elbocsátáshullámtól, intézményösszevonástól tart.

Béremelés nélkül nem szállnak fel

Káosz fenyeget a németországi repülőtereken, a repülésirányítók ugyanis keddre hirdették meg a múlt héten elmaradt sztrájkot.

Túlóradíj helyett szabadnap?


szerző:
2011.08.01. 12:49
Túlóradíj helyett szabadnap?

Pénz helyett pihenés járna a túlórázó dolgozónak. Ez is a készülő Munka Törvénykönyve egyik újdonsága.

Útlezárások országszerte


szerző:
2011.06.29. 19:10
Útlezárások országszerte

Több mint 40 helyen félpályás útlezárással tiltakoznak a szakszervezetek a kormány intézkedései ellen.

A szakszervezet lezárta a 2-es főutat

Demonstráció miatt szerda reggel negyed 8-kor lezárták a 2-es főút Budapest felé vezető oldalát a főváros és Pest megye határánál.

Tüntetésdömping országszerte


szerző:
2011.06.16. 19:57
Tüntetésdömping országszerte

A felszólalók főleg azt kifogásolták, hogy a kabinet meg akarja vonni korkedvezményes nyugdíjukat.

Rendőrmentes lesz a csütörtöki tüntetés?

Az Országos Rendőr-főkapitányság június 16-ra fokozott közbiztonsági ellenőrzést rendelt el az ország egész területére.

Őrizetben a Tettrekész főtitkára

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet főtitkárát hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

„Országbénításra” készülnek a szakszervezetek

Forgalomlassítással megbéníthatják az egész országot június 16-án a szakszervezetek.

Szakszervezettel tárgyalt Hoffmann Rózsa

Folytatja a konzultációkat az oktatási államtitkárság a Pedagógusok Szakszervezetével.

Újabb demonstráció a szolgálati nyugdíjért

Már gyülekeznek a rendőrök Budapesten, a Kossuth téren, ahová a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete szervezett demonstrációt.

Sztrájkba léphetnek a rendvédelmisek

A Fidesz akár visszamenőlegesen is megszüntetné a korengedményes nyugdíjat.

Az életével hazárdírozik, aki villamosra ül?

A BKV dolgozói életveszélyesnek mondják a villamossíneket, a vállalat szerint közel sem ilyen rossz a helyzet.

Kilátástalan helyzetük ellen tüntettek az orvosok

Orvosok is tüntettek a Hősök terén a szakszervezetekkel együtt.

Forrongó közhangulat Wisconsinban

A kormányzó intézkedései ellen tiltakozó tömeg elfoglalta az állami törvényhozás épületét.

Hetvennégymillió a lelépésért


szerző:
2010.12.06. 08:47
Hetvennégymillió a lelépésért

B. Gábor, a közlekedési cégtől csaknem 74 millió forintos végkielégítéssel távozott.

Lufikkal tüntettek a kormány ellen

Tiltakozó demonstrációt tartott több szakszervezet szombaton, a fővárosi Roosevelt téren.

Meggyőzték Lázárt a különadóról

Biztosan módosítja a 98 százalékos különadóról szóló törvényjavaslatát a Fidesz frakcióvezetője.

Sarkozy: „Túszul ejtik az ország gazdaságát”

Franciaországban több helyen osszecsaptak a tüntetők a rendőrökkel, a benzinkutak negyedében már nincs üzemanyag.

Csökkenne a köztisztviselők felmondási ideje

A köztiszviselőknek hivataluk 2 hónapos felmondási idővel felmondhatna az eddigi 6 hónap helyett.

Az MSZP megállapodott a szakszervezetekkel

A szocialisták vállalták, hogy a következő ciklusban is képviselik a munkavállalók érdekeit.

Újabb vita a BKV kollektív szerződése körül

Az eddig nem sztrájkoló szakszervezetek kifogásolják az étkezési utalvány összegét.

BKV sztrájk 6.nap PERCRŐL-PERCRE


szerző:
2010.01.17. 21:30
BKV sztrájk 6.nap PERCRŐL-PERCRE

Hosszas egyeztetés után vasárnap este megállapodás született, így véget ért a 6. napja tartó sztrájk.

Nincs megegyezés, folytatódik a sztrájk

A negyedik napja tartó sztrájk szombaton biztosan folytatódik.

Most sem egyeztek meg a tárgyaló felek

A következő órákban biztosan folytatódik a BKV-sztrájk. Újabb egyeztetés 6-kor.

A szakszervezetek szerint sikeres a sztrájk

Remélik, hogy eredményes lesz a munkabeszüntetés és ez a későbbi tárgyalásokon is megmutatkozik.

A BKV megasztrájk PERCRŐL-PERCRE!

Nincs megállapodás: tovább sztrájkolnak a BKV-s dolgozók. A MÁV szerdán dönt, beszüntetik-e a munkát.

Sztrájkolnak a BKV-sok!


szerző:
2010.01.12. 00:02
Sztrájkolnak a BKV-sok!

Hétfőn késő este sem született megállapodás a kollektív szerződésről.

Nincs egyezség a BKV-nál


szerző:
2010.01.04. 15:37
Nincs egyezség a BKV-nál

A hétfői egyeztetésen az érdekképviseletek több kompromisszumos javaslatot is tettek, de a menedzsment nem fogadta el azokat.

Borulhat a BKV menetrendje és sztrájk lehet

Nem sikerült megállapodni a kollektív szerződésről a menedzsmentnek és a szakszervezeteknek.

Nincs fennakadás Ferihegyen


szerző:
2009.12.13. 16:04
Nincs fennakadás Ferihegyen

A reptéren 34-en sztrájkolnak, de a gépek időben elindulnak.

Nem működött a magyar vagonok féke

A horvát vasúti szakszervezet nem engedte kifutni a tehervonatot.

Harcolnak a jutalomért a minisztériumokban

Alkotmánybírósághoz fordul 6 minisztérium szakszervezete az év végi jutalmak csökkentése miatt.

Egyelőre nem lesz nagy leépítés a MÁV-nál

Nem lesz több ezer fős leépítés és a vasút 2010 végéig biztosan finanszírozható lesz.

A szakszervezetisek is jól járnának

Nemcsak a MÁV, de a vasutas szakszervezetek vezetőinek is milliós végkielégítés járna.

Ismét sztrájk lehet a vasúton


szerző:
2009.09.14. 13:44
Milliós szakszervezeti fizetések?

Egymilliónál is többet keres a mozdonyvezető szakszervezet vezetője egy blog szerint.

Országos sztrájkot hirdetett a Liga

A munkabeszüntetéshez már több szervezet is csatlakozott.

Sokat várnak Bajnaitól


szerző:
2009.04.15. 07:32
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való