Gazdaság

Volán-sztrájk: eddig nyolc szakszervezettel állapodott meg Lázár

rtl.hurtl.hu

2024. január 31. 11:46

Már csak a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezettel nem sikerült megegyeznie a Volánbusznak.

Kilenc szakszervezetből nyolc elfogadta azt a bérmegállapodást, amit kedden jelentett be a MÁV-VOLÁN csoport – írja Lázár János építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán.

Kedden még a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) és az országos Volán-sztrájkot meghirdető Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) nem fogadta el a munkáltatói ajánlatot, most az előbbi aláírta.

Az ajánlat szerint a Volánbusz-dolgozók 3 év alatt legalább 28,4 százalékos béremelést kaphatnak, amiből már az idén 17 százalékos béremelés jár a 600 ezer forintos alapbérrészig.

A volánbuszos munkavállalók csak abban az esetben kaphatnak 2024. január 1-jétől béremelést, ha az érdekképviseletek január 31-ig aláírják a megállapodást. Lázár azt írta, még éjfélig várja a maradék egy szakszervezet csatlakozását is.


Vasárnap kezdtek kétnapos sztrájkba a Volánbusz sofőrjei, országszerte több ezer járat maradhatott ki. A munkabeszüntetés hétfőn is folytatódott. A Volán-sztrájk első napjáról az RTL Híradója is készített riportot:


Nyitókép: RTL

#Gazdaság#volán#máv#sztrájk#buszsofőr#lázár jános#szolidaritás#szakszervezet#megállapodás

Címlapról ajánljuk