Baleset-bűnügy

Egyenesen a reggeli értekezletről vitték el a rendőrök az Audi-szakszervezet két vezetőjét

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 9. 14:04

Az Audi Hungária Független Szakszervezet két elnökségi tagját bilincsbe verve vitték el a csütörtök reggelre meghirdetett bizalmi értekezletről. A Telex úgy tudja, hogy a két szakszervezeti vezető ellen közokirat-hamisítás és hűtlen kezelés gyanújával folyik nyomozás.

Drámai fordulatot vett csütörtök reggel az Audi Hungária Független Szakszervezet (AFHSZ) bizalmi értekezlete. A Telex információi szerint nem sokkal az ülés kezdete után, az elnöki köszöntő közben rendőrök jelentek meg a rendezvényen, és az elnökség két tagját megbilincselve elvezették.

A Telex úgy tudja, hogy a rendőrségi fellépés teljes megdöbbenést okozott. Miután a nyomozók a két elnökségi tagot elvitték, a kétnapos értekezletet azonnal le is fújták. A lap értesülése szerint a rendőrség megkezdte a szakszervezet irodáinak átvizsgálásátát és az érintetteknél házkutatást is tartanak.

Az AFHSZ két vezetője ellen a nyáron indult nyomozás, állítólag közokirat-hamisítás gyanújával, emlékeztet a Telex cikke. A háttérben két pénzügyi beszámoló áll: a 2020-as és a 2021-es évre vonatkozó, többször, több változatban is benyújtott dokumentumokban nem stimmeltek a nyereségre és veszteségre vonatkozó számok.

A Telex úgy tudja, hogy az emiatt indult nyomozás során mostanra felmerülhetett a hűtlen kezelés gyanúja is, és feltehetően emiatt vették őrizetbe a két szakszervezti elnökségi tagot.

Az ügyben a feljelentést az egyik elnökségi tag és két szakszervezeti bizalmi nevében dr. Németh Miklós győri ügyvéd tette idén tavasszal. Dr. Németh Miklós a Telexnek azt mondta, hogy több száz millió forintos nagyságrendet is elérhet a hűtlen kezeléssel okozott kár.

Nyitókép: Németh Sándor, Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) elnöke beszédet mond az Audi Hungaria Zrt. egyik épületének tetején az (AHFSZ) kétórás figyelmeztető sztrájkja alatt 2017. január 26-án. Mellette Háromi László (b2), Szabó István (j2) és Csalogány György (j) az AHFSZ elnökhelyettesei, valamint Horváth Zoltán, a sztrájkbizottság tagja (b) – Fotó: Krizsán Csaba / MTI

#Baleset-bűnügy#bűnügy#audi#szakszervezet#közokirat-hamisítás#hűtlen kezelés#őrizetbe vétel

Címlapról ajánljuk