Baleset-bűnügy

Hét hónapig kereste eltűnt fiát egy anya, mire kiderült, hogy egy rendőr gázolta halálra, majd egy jeltelen sírba temették

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 26. 16:14

A 37 éves Dexter Wade-et március elején látta utoljára édesanyja. A rendőrségi bejelentés után bő félévvel derült ki az igazság: a férfit eltűnése napján halálra gázolta egy rendőr, és megpróbálták eltussolni az ügyet.

Hét hónapig tartó keresés után derült ki a borzalmas igazság egy Mississippi államban eltűnt férfi ügyében, számolt be részletesen róla az NBC News riportja.

Az eset Jacksonban, az állam fővárosában történt. A 37 éves Dexter Wade március 5-én egy barátjával távozott otthonról, édesanyja, Bettersten Wade ekkor látta utoljára.

A nő március 14-én bejelentette fia eltűnését a rendőrségen, a jacksoni rendőrség azonban később arról tájékoztatta a nőt, hogy a férfi megtalálására tett erőfeszítéseik nem vezettek eredményre.

Bettersten Wade csak 172 nappal fia eltűnése után tudta meg az igazságot: Dextert alig egy órával azután, hogy elhagyta otthonát, elütötte egy jacksoni rendőr, amikor átkelt egy közeli államközi autópályán.

Az elgázolt férfi személyazonosságát sikerült a halálos baleset után megállapítani, a rendőrök azt is tudták, hogy kik a hozzátartozói, mégsem vették fel az anyjával a kapcsolatot.

A férfi holtteste hónapokig hevert a megyei hullaházban, majd végül július 14-én egy névtelen, csupán számmal jelölt sírba eltemették.

Az eltűnt személyek ügyeit kézben tartó nyomozó augusztusban nyugdíjba vonult. Az új nyomozó augusztus 24-én felhívta Bettersten Wade-et, hogy elmondja neki, megtalálta Dextert. Ezek után október elején mutatták meg a nőnek egy helyszíni bejáráson, hogy melyik sírban találhatja meg a fiát.

A kétgyerekes Dexter Wade büntetett előéletű volt, autólopás és fegyveres rablás miatt már többször is ült börtönben, legutóbb 2017-ben szabadult. A börtönévek mentálisan megviselték, bipoláris depresszióval és skizofréniával diagnosztizálták. 

A rendőrt, aki halálra gázolta, nem vádolták meg semmivel, vétlennek találták a halálos baleset okozásában. Arra nem adtak magyarázatot, hogy miért kezelték ilyen furcsán Dexter Wade halálát.

Bettersten Wade most arra gyűjt, hogy fiának megadhassa a végtisztességet: szeretné exhumáltatni és méltó sírba temetteni.

Nyitókép: Dexter Wade a nagyanyjával – Fotó: Bettersten Wade / Facebook

#Baleset-bűnügy#bűnügy#egyesült államok#Mississippi#jackson#halálra gázolták#eltűnt férfi#dexter wade

Címlapról ajánljuk