Külföld

A sztrájkoló színészek még Halloweenkor sem vehetik fel a jelmezeiket

rtl.hurtl.hu

2023. október 20. 16:53

Ryan Reynolds el is mondta, mit gondol arról, hogy az idei alkalommal nem bújhat Deadpool bőrébe.

Hónapok óta tart a hollywoodi színészeket képviselő SAG-AFTRA sztrájkja, amely során a színészeknek komoly előírásokat kell betartaniuk ahhoz, hogy ne legyenek sztrájktörők – igaz ez a Halloweenra is.

A szervezet nemrég iránymutatást adott ki, amelyben azt kérték: senki ne bújjon a népszerű karakterek bőrébe, még egy buli kedvéért sem – írja a Sky News. Tehát aki Wednesday Addamsnek vagy Pókembernek akart beöltözni, most más terv után kell néznie. 

Válasszanak olyan jelmezeket, amelyeket általánosított karakterek és figurák (szellem, zombi, pók stb.) ihlettek. Használjuk kollektív erőnket, hogy hangos és egyértelmű üzenetet küldjünk a sztrájkoló munkáltatóinknak arról, hogy tisztességes szerződés nélkül nem fogjuk népszerűsíteni a tartalmaikat

– áll az útmutatóban. 

Válaszul Ryan Reynolds, a Deadpool színésze az X-en (korábban Twitter) azt írta: 

Alig várom, hogy egész éjjel a 8 évesemmel ordíthassam, hogy SZTRÁJKTÖRŐ. Ő nem tagja a szakszervezetnek, de nem árt, ha megtanulja.

A három hónapos sztrájk befejezéséről szóló tárgyalások a múlt héten megszakadtak. A filmstúdiók, a streamingszolgáltatók és a produkciós cégek a Film- és Televíziós Producerek Szövetsége (Alliance of Motion Picture and Television Producers, AMPTP) keretében bejelentették, hogy felfüggesztették a tárgyalásokat.

„Egyértelmű, hogy az AMPTP és a SAG-AFTRA közötti szakadék túl nagy, és a beszélgetések már nem visznek minket produktív irányba” - állt az AMPTP közleményében. A szakszervezet szerint a tárgyalóik „mélységesen csalódottak”, hogy a stúdiók megszakították a tárgyalásokat.

Nyitókép: Nicholas Hunt/Getty Images

#Külföld#sztrájk#sag-aftra#szakszervezet#amptp#színészek#hollywood#jelmez#halloween#kosztüm

Címlapról ajánljuk