„Felnéztünk, és egy hatalmas hegyet láttunk” – jó adag szerencse és osztrák tévések is kellettek az elsüllyedt Szent István csatahajó megtalálásáhozÉles bevetésen nem vehetett részt, mert az Osztrák-Magyar Monarchia Szent István csatahajóját elsüllyesztette egy olasz gyorsnaszád 1918-ban, amikor első bevetésének gyülekezőhelyére tartott. Évtizedekig senki sem törte össze magát, hogy megtalálják a hajót, a '90-es években azonban Czakó László búvár eltökélte, megleli a harci járművet. A koordinátákat egy osztrák kollégájától kapta faxon, az első misszióhoz eladta a garázsát, a második küldetést pedig a véletlenül arra járó osztrák tévések mentették meg. A Szent István csatahajó a XXI. Században.
XXI. Század

„Felnéztünk, és egy hatalmas hegyet láttunk” – jó adag szerencse és osztrák tévések is kellettek az elsüllyedt Szent István csatahajó megtalálásához

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 18. 7:33

Éles bevetésen nem vehetett részt, mert az Osztrák-Magyar Monarchia Szent István csatahajóját elsüllyesztette egy olasz gyorsnaszád 1918-ban, amikor első bevetésének gyülekezőhelyére tartott. Évtizedekig senki sem törte össze magát, hogy megtalálják a hajót, a '90-es években azonban Czakó László búvár eltökélte, megleli a harci járművet. A koordinátákat egy osztrák kollégájától kapta faxon, az első misszióhoz eladta a garázsát, a második küldetést pedig a véletlenül arra járó osztrák tévések mentették meg. A Szent István csatahajó a XXI. Században. 

#XXI. Század#Videó#ma

Címlapról ajánljuk