X-Faktor

Gáspár Laci és ByeAlex kiválasztották, kikkel menetelnek tovább az X-Faktorban – Ez történt a Mentorház első napján

rtl.hurtl.hu

2022. október 15. 23:10

A mentorok top hat versenyzőjének most a Mentorházban kellett bebizonyítaniuk, hogy ott van a helyük az Élő show-ban. Az első napon Gáspár Laci és ByeAlex versenyzői mérettették meg magukat, a műsor végén pedig kiderült, hogy közülük kik a biztos továbbjutók, kik kaptak egy második esélyt és kik azok, akik a célegyenesben búcsúztak a műsortól.

A Mentorházban először Gáspár Laci és versenyzői izgulhattak, hiszen az ő produkcióikkal indult útjára a tehetségkutató következő fordulója. Csuka Mónika volt az első versenyző, aki kiállt a mentorok elé. A versenyző bizonyítani szeretett volna Gáspár Lacinak, de legalább annyira ByeAlexnek is, ő volt eddig a legkritikusabb vele és hangutánzónak nevezte. Produkciójával azonban nem sikerült meggyőznie a mentorokat. Bár Laci elszomorodott, Erika és Alex úgy gondolták, Mónika ezzel az előadásával megkönnyítette mentortársuk számára a döntést.

Mondtam, hogy egy hangutánzó

– erősített rá véleményére ByeAlex a produkció után.


Mónikát Szalai Liza követte a sorban. A versenyző előadása után a mentorok egyetértettek abban, hogy Liza hangszíne különleges, technikailag azonban még nem készült fel az X-Faktorra. Peti egyáltalán nem értette, hogyan juthatott el idáig a fiatal versenyző, Laci pedig nem is leplezte felháborodását:

Kritikán aluli volt.


Laci csapatában egyetlen fiú versenyző van, aki ráadásul a mentor egyik nagy kedvence is, ezért nem tudta leplezni izgatottságát. Serbán Szebasztián produkciója előtt Alex még sajnálkozott is, hogy átegendte a fiút Gáspár Lacinak, azonban Szebasztián dalválasztása megerősítette benne, hogy korábban jól döntött, mivel mentortársa sokkal jobban illett Szebasztián mellé. Laci pedig nem tagadta, hogy szívesen együtt dolgozna a sráccal.


Laciék nagy reményekkel várták Helfy Alexát is, mivel eddig nagy erővel mentelt előre a mezőnyben. Azonban újra csalódniuk kellett. A dalválasztás alapján Peti azt gondolta, Alexa odapirít majd az előadásával, de nem így történt, amivel erősen elbizonytalanította mentorát a döntésével kapcsolatban.

Ez volt a mai nap legrosszabb produkciója

– jegyezte meg Gáspár Laci.


Laci Mihályfi Lucában látta még legnagyobb esélyesét, nemcsak az Élő show-ba jutás terén, de úgy érzi, a fiatal lánnyal akár meg is nyerheti a 2022-es X-Faktort. Luca mentorházas produkciója után állva tapsolt annak ellenére is, hogy mentortársai nem voltak lenyűgözve Luca teljesítményétől.


Ezek után már csak egy versenyző maradt hátra. Fülöp Denisa különösen izgult, amiért utolsóként kellett kiállnia a mentorok elé. Puskás Peti szerint a 16 éves lány elvitte a show-t Laci versenyzői közül, ezt a véleményt pedig Erika is osztotta. A lány mentora azonban elégedetlen volt, mivel Denisa hangja ismét csak a dal második felére érkezett meg igazán, ami szerinte egy olyan hiba, amit nem lehet tanítani.


Miután a mentorok az összes versenyzőt meghallgatták, Lacinak már csak egy, de annál nehezebb feladata maradt: eldönteni, kit visz magával az Élő show-ba.

Mihályfi Luca és Serbán Szebasztián örülhettek a legjobban, mivel Laci úgy döntött, velük szeretné folytatni a közös munkát.


Két versenyzőtől elbúcsúzott ugyan, de nem véglegesen. Fülöp Denisa és Helfy Alexa sorsát mentortársaira bízta. Ez viszont azt jelentette, hogy a jövőben már biztosan nem maradhattak Laci mellett.

Volt azonban két versenyző, akit haza kellett küldenie. Csuka Mónika és Szalai Liza már biztosan nem folytathatják a versenyt.

Miután Gáspár Laci közölte döntését versenyzőivel, ByeAlexen volt a sor, hogy meghallgassa jelöltjeit és kiválassza azokat a tehetségeket, akikkel nemcsak a közös munkát tudja elképzelni, de egy lehetséges győzelmet is.

A LongStoryShort! pop-punk banda törte meg a csendet, ugyanis mentoruk egyik kedvenc dalát adták elő a Mentorházban, amivel sikerült is meggyőzniük őt. Peti az énekes „be volt tojva”, de Alex ennek ellenére is úgy érezte, hogy többet is ki tudna hozni a srácokból.


Mielőtt színpadra lépett volna a következő az Isky&Szkym, Alex megjegyezte, hogy a duót csak Peti és Laci miatt hozta magával a Mentorházba, így nem voltak nagy elvárásai velük kapcsolatban. A versenyzők saját dallal próbálták beénekelni magukat a mentorok szívébe, ami Gáspár Lacinál és Puskás Petinél működött is, szerintük a srácok színpadra termettek és máris slágert írtak. Erika azonban alig hitt a fülének, amikor meghallotta mentortársai véleményét. Nem is hagyta annyiban a dolgot és megpróbálta észhez téríteni Alexet:

Itt nem volt sem előadás, sem ének, itt nem volt semmi.


Ezután Sophia Khan állt a mentorok elé, akiről ByeAlex nem győzött áradozni, hiszen elmondása szerint még sosem találkozott ilyen kedves és jószívű emberrel. Ennek ellenére szakmailag elégedetlen volt a lány produkciójával, amivel Peti is egyetértett. A hibáktól függetlenül Erika teljesen elérzékenyült, Laci pedig – maga ellen beszélt ugyan – de őszintén kimondta, szerinte meddig juthat mentortársa Sophie-val az Élő show-ban:

Ez a lány veled győzhet.


Váradi Ábelben egyszer sem csalódott mentora, sőt egyfajta személyes kattanásának gondolja a fiút, amiért kissé tartott is attól, hogy elfogult a produkcióival kapcsolatban. A versenyző ezúttal nem saját dallal érkezett, a dal elején viszont mentorától azonnal elhangzott a dícsérő szó: Tökéletes. Az alternatív stílusa egy kivételével mindegyik mentort levette a lábáról. Egyedül Laci érezte úgy, hogy Alex hibázott, amikor tökéletesnek gondolta Ábelt. Peti azonnal a védelmére kelt, ugyanis az énektudás, amit Laci kritizált pont az a „koszosság” ami egy alternatív énekeshez illik és ezt nem szabad elvenni tőle. A kialakult vita azonban megingatta Alex magabiztosságát a versenyzővel kapcsolatban.

Ezt benézted

– mondta Laci Alexnek.


Dankó Tünde mentora dalával szeretett volna tovább menetelni az Élő show-ba, azonban az előadás után a mentorok egyöntetűen úgy gondolták, hogy Tünde nem tud énekelni. Az egyre inkább halmozódó kritikák hallatán Alex teljesen kiborult, mert úgy érezte, rossz döntést hozott, mikor ezeket az embereket ültette le a székes feladatban.


ByeAlex utolsó versenyzője és egyben legnagyobb reménysége Solyom Bernadett volt, akinek állva tapsoltak a mentorok a Táborban, a Mentorházban mégis csalódást okozott produkciójával. Herceg Erika próbálta menteni a helyzetét azzal, hogy a magyar dalválasztással voltak problémák és ettől függetlenül az évad egyik legizgalmasabb karaktere, sőt akár az idei év nyertese is lehet Bernadett. Alex így is elbizonytalanodott egy kicsit, mivel ő anyanyelven ír zenéket, így pedig nehezen tudja elképzelni a közös munkát mentoráltjával, de azt is hozzátette, hogy akár egy hét alatt is sokat tudna fejlődni a versenyző a segítségével.


Miután a mentorok az összes versenyzőt meghallgatták, Alexnek is el kellett döntenie, milyen utat szán a versenyzőinek.

A legszerencsésebbek az Isky&Szkym és Solyom Bernadett lettek, mivel Alex úgy döntött, velük szeretné folytatni a közös munkát az Élő show-ban.


Két versenyzőtől elbúcsúzott, de nem véglegesen. Sophia Khan és Váradi Ábel sorsát mentortársaira bízta.

Volt azonban két versenyző, akit haza kellett küldenie. A LongStoryShort! és Dankó Tünde már biztosan nem folytathatják a versenyt.

Herceg Erika és Puskás-Dallos Peti versenyzői vasárnap mérettetik meg magukat, a produkciók végén pedig az is kiderül, hogy a második esélyt kapó versenyzők közül, a mentorok kiket választanak be harmadikként a csapataikba.

Címlapról ajánljuk