Videó

Nagy sértődésekhez is vezethet az emojik félreértése

Takács NoémiTakács Noémi

2024. augusztus 27. 15:19

Léteznek kínos emojik? Lehet belőlük túl sokat vagy éppen túl keveset használni? Van helye egy szmájliknak a munkahelyi levelezésekben? És milyen bonyodalmakat okozhat, ha megváltozik egy hangulatjel jelentése? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, és abban is próbára tettük járókelőket, hogy ki tudják-e találni kizárólag emojik alapján híres magyar sorozatok és filmek címét. 

Nehéz mai szemmel visszatekinteni, de igenis volt olyan időszak, amikor az  „XD“, „LOL“ és az „ASD“ volt nagyjából minden ember emojikészlete, azóta azonban nagyot változott a világ, és hirtelen minden érzelemre és szituációra született egy hangulatjel. Ráadásul az évek során egy-egy hangulatjelnek teljesen megváltozott a jelentése, így könnyen félreértések is születhetnek az üzenetváltásokkor, ha valaki nem követi ezeket a trendeket. Próbára tettük a járókelőket, akiknek nem feltétlen volt könnyű dolguk, amikor az RTL+ filmjeinek és sorozatainak a címét kellett kitalálnia csupán emojikból.

Töltse ki kvízünket, hogy kiderüljön, ön boldogul-e a feladattal, majd kattintson a fenti videóra, és nézze meg, hogyan teljesített az utca embere. 

 
 

A kvízben szereplő filmek és sorozatok mind megtalálhatóak az RTL+ streamingfelületén.

#Videó#emoji#voxpop#emotikon#film#sorozat#RTL+#utca embere#Kvíz#Játék#ma

Címlapról ajánljuk