Videó

Lángokban Oroszország egyik fontos kikötője, elsüllyedt egy komp

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 23. 10:00

Elsüllyedt egy üzemanyagtartályokkal megrakott komp az oroszországi Kavkaz kikötőjében, a Krasznodari terület déli részén csütörtökön egy ukrán támadás után – közölték a helyi hatóságok. A 30 üzemanyagtartályt szállító komp jelentős károkat szenvedett a támadás következtében – erősítette meg Fjodor Babenkov, Temrjuk körzet vezetője.

A helyi hatóságok is megerősítették, hogy tűz ütött ki Kavkaz kikötőjében. Az esetleges áldozatok számát jelenleg vizsgálják. 

A nem hivatalos Telegram-hírcsatorna, a Baza szerint 15 ember tartózkodott a hajón, akik a támadás után eltűntek. 

Ukrajna egyelőre nem kommentálta az esetet. A TASZSZ orosz állami hírügynökség a közlekedési minisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy a kikötő összes alkalmazottját evakuálták. A helyi munkacsoport közölte, hogy a tűz felszámolására különvonatot küldtek a helyszínre, és az oltásban több mint 100 ember vett részt.

Több orosz médium is megosztott olyan képeket és videókat, amelyeken a tűz és a hajóból felszálló fekete füstfelhők láthatók. A tűz nem terjedt át a kikötő helyiségeire – jelentette a TASZSZ. Kavkaz kikötője Oroszország egyik legnagyobb kikötője a Fekete-tengeren. Exportra és a Krímbe irányuló üzemanyagszállításra egyaránt alkalmas hajókat kezel.

#Videó#ukrajna#oroszország#kikötő#tűz#komp#támadás#háború#fekete-tenger#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk