Videó

Zelenszkij szerint Oroszország észak-koreai rakétával ölt meg egy 4 éves kisfiút és édesapját

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 12. 10:44

Egy 4 éves kisfiú és 35 éves édesapja meghalt egy szombat éjszakai orosz légicsapásban Kijev mellett – közölték ukrán tisztviselők vasárnap. Három másik ember, köztük egy tizenéves fiú megsebesült a fővárostól keletre történt támadásban. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az oroszok egy észak-koreai gyártmányú rakétával támadtak.

További részletekkel Zelenszkij nem szolgált, de az ukrán mentőszolgálat korábban azt közölte, hogy az áldozatok Brovary kerületben lévő házába egy lezuhant orosz rakéta törmeléke csapódott be. Moszkva éjszakai csapásában 57 iráni gyártmányú támadó drónt is elindítottak Ukrajna felett, amelyek közül 53-at a légvédelem megsemmisített – közölte a kijevi légierő. 

Oroszország összesen négy észak-koreai gyártmányú KN-23-as rakétát lőtt ki, de a másik háromnak a sorsát nem részletezték. A Reuters nem tudta ellenőrizni a jelentések valóságtartalmát független forrásból. Zelenszkij főtanácsadója korábban azt mondta, hogy a haláleseteket egy lezuhant drón okozta.

#Videó#ukrajna#oroszország#háború#észak-korea#rakéta#halálos#kijev#zelenszkij#orosz-ukrán háború#Volodimir Zelenszkij#halottak

Címlapról ajánljuk